Ενεργοποιήθηκαν για τα καλά οι δυνάμεις της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίες με κομβικής σημασίας …χειρουργικές κινήσεις, κατάφεραν να “επαναπατρίσουν” πολλά γαλάζια στελέχη που το τελευταίο διάστημα δεν βρίσκονται κοντά στον Γιώργο Κασαπίδη. Όσοι σφυγμομετρούν, κάνουν λόγο για ένα “ντέρμπι” για γερά νεύρα, το οποίο ξεκίνησε ως εσωκομματικό, δίχασε όμως μεγάλο τμήμα της κοινωνίας.

 

Η ενεργοποίηση του γαλάζιου στρατοπέδου, έφτασε στο ανώτατο επίπεδο. Ακόμα και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός επιστρατεύθηκε και επισκέπτεται σήμερα την Κοζάνη ώστε να παραστεί στην προεκλογική του εκδήλωση και να δηλώσει την υποστήριξη του στον Γιώργο Κασαπίδη.

 

Και ενώ στην Περιφέρεια πρόκειται για μια από τις πιο έντονες προεκλογικές περιόδους των τελευταίων πολλών ετών, στο Δήμο Εορδαίας τα πράγματα είναι πιο …χαλαρά. Η ύπαρξη δύο μόνο συνδυασμών, έχει προδιαμορφώσει ένα αποτέλεσμα, με την προσοχή να είναι πλέον στραμμένη στη σταυροδοσία. Στη σταυροδοσία υπάρχει εντονοτατος ανταγωνισμός, που ανεβάζει το θερμόμετρο κατακόρυφα !

 

Το μόνο θερμό επεισόδιο που …απειλήθηκε σε επίπεδο επικεφαλής, ήταν με αφορμή την πιθανή διενέργεια τηλεμαχίας (ντιμπέιτ) στο Δήμο Εορδαίας. Ο Πέτρος Ταταρίδης άφησε αιχμές στον Παναγιώτη Πλακεντά περί απροθυμίας να οργανωθεί τηλεμαχία, με τον νυν Δήμαρχο να απαντά ότι ήταν ξεκάθαρα ανοιχτός στο ενδεχόμενο να γίνει debate, όμως ένα debate για τον Δήμο Εορδαίας δεν ήταν στον σχεδιασμό κανενός από τα τηλεοπτικά κανάλια της περιοχής. Ενδεχομένως – λέω εγώ τώρα – να μην υπήρχε ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο τηλεοπτικό προϊόν για ευνόητους λόγους.

 

“Μύλος” έχει καταστεί για τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους η διάρθρωση των ψηφοδελτίων, καθώς έχουν να κάνουν με 25 διαφορετικά ψηφοδέλτια, αυτά των 25 τοπικών κοινοτήτων. Και επειδή είναι ανθρώπινα δύσκολο να το διαχειριστεί κανείς, είναι βέβαιο πως θα βρεθούν ψηφοδέλτια χωριών σε κάλπες λάθος χωριών.

 

Κατά τα άλλα, ελπίζουμε οι πολίτες να εκλέξουν τους καλύτερους από τους υποψηφίους. Να έχουμε ένα πιο δραστήριο δημοτικό και περιφερειακό συμβούλιο, τα μέλη των οποίων να μιλάνε πολιτικά, να διαμορφώνουν στρατηγικές και να παίρνουν πρωτοβουλίες για την καθημερινότητα των πολιτών.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X