Το γκελ που ακούγεται, αλλά δεν… καταγράφεται!

Αρχικά το είπαν διάφοροι επικοινωνιολόγοι, καθώς προσπαθούσαν να ερμηνεύσουν την εμφάνιση του «φαινομένου Κασσελάκης», πριν ακόμα γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

«Ο Στέφανος Κασσελάκης φαίνεται να κάνει γκελ στον κόσμο».

***

Στη συνέχεια άρχισαν να το επαναλαμβάνουν ορισμένα από τα στελέχη του κόμματος, ειδικά τις πρώτες μέρες μετά την καθαρή επικράτηση του και την ανάληψη της Προεδρίας.

Η αλήθεια είναι πως από τότε που εμφανίστηκε ο κ. Κασσελάκης στα πολιτικά μας πράγματα κάνει συνεχώς γκελ, το οποίο φυσικά ακούγεται, αλλά δεν… καταγράφεται στις διάφορες δημοσκοπήσεις.

Το αντίθετο θα έλεγε κανείς.

Παρουσιάζει, πάντα σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, χαμηλή δημοφιλία για να μην μιλήσουμε για τα ποσοστά που συγκεντρώνει στην ερώτηση «ποιον θεωρείται καταλληλότερο για Πρωθυπουργό».

***

Πρόκειται για κάτι πρόσκαιρο και παροδικό;

Θα φανεί στο μέλλον…

Οι αντίπαλοι του πάντως, αλλά ορισμένοι και εκ των άσπονδων φίλων του, προεκτείνουν κάπως αυτό το «γκελ» προσθέτοντας δύο ακόμα γράμματα και το κάνουν «γκέλες» θέλοντας έτσι να εξηγήσουν γιατί ένα νέο, πρωτοεμφανιζόμενο και άφθαρτο πρόσωπο δεν κερδίζει, στις μετρήσεις της κοινής γνώμης πάντα, όσα λογικά θα μπορούσε και προσδοκούσαν απ’ αυτόν.

***

Πάντως το πρόβλημα της χαμηλής δημοφιλίας του κ. Κασσελάκη δεν είναι και το μόνο που αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς έχει να διαχειριστεί και το θέμα της σημαντικής μείωσης των ποσοστών του που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις.

Στην τελευταία δημοσκόπηση, μάλιστα, της metron analysis, η διαφορά ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ κινείται στα όρια του στατιστικού λάθους, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κινδυνεύει να χάσει ακόμα και αυτή την τρίτη θέση!

Και όλα αυτά χωρίς να έχει εμφανιστεί ακόμα το κόμμα των έντεκα βουλευτών που αποχώρησαν από το ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που αναμένεται να γίνει στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Το τι ψάρια θα πιάνει αυτό το νέο κόμμα και αν ψαλιδίζει κι άλλο το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ θα φανεί στις επόμενες μετρήσεις.

 

 Νέοι καιροί, νέες πρακτικές!

Χθες, διαβάζοντας στον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ το θέμα με τη συνέντευξη που παραχώρησε ο πρώην Πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Λύσανδρος Μεταξάς στον Αντώνη Πουγαρίδη και την εκπομπή του «Ζουν ανάμεσα μας» που μεταδίδεται από το ραδιόφωνο του true story 102.8 FM, εκείνο που μας έκανε εντύπωση ήταν το σημείο που λέει πως «η Νέα Δημοκρατία σήμερα δεν έχει νομαρχιακή επιτροπή»!

Και μας εντυπωσίασε, πραγματικά, καθώς κάποτε, ο ρόλος της Νομαρχιακής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας ήταν πολυποίκιλος, σύνθετος, ουσιαστικός αλλά και καθοριστικός.

Όχι μόνο στην περιοχή μας, αλλά σε κάθε περιοχή της χώρας, όπου λειτουργούσε τέτοιου είδους Επιτροπή.

***

Οτιδήποτε αφορούσε το κόμμα σε κρίσιμα αλλά και σημαντικά ζητήματα από το ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι βουλευτές στις εθνικές εκλογές, ποιοι θα πάρουν τα χρίσματα ως υποψήφιοι Δήμαρχοι, Νομάρχες, Περιφερειάρχες έως το ποιοι θα μπορούσαν να ελπίζουν σε κάποια θέση στον κρατικό μηχανισμό όταν το κόμμα βρισκόταν στην Κυβέρνηση, καθώς και σε μια σειρά άλλα θέματα, ο λόγος και η παρέμβαση της Νομαρχιακής Επιτροπής είχαν μεγάλη βαρύτητα.

Εκείνη την εποχή, την εποχή κυρίως του δικομματισμού, αν ήθελες να πετύχεις κάτι ήταν προτιμότερο, πιο χρήσιμο και εν τέλει πιο αποτελεσματικό το να επιδιώξεις να προσεγγίσεις τον Πρόεδρο της Νομαρχιακής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας ή τον ομόλογο του, το Γραμματέα της ανάλογης Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, παρά να ξεροσταλιάζεις έξω από το οποιοδήποτε βουλευτικό, ακόμα και υπουργικό, γραφείο!

***

Προφανώς τα πράγματα έχουν αλλάξει και ίσως θα μπορούσαμε να μιλάμε για νέους καιρούς που έχουν φέρει και νέες πρακτικές στον τρόπο που ασκείται η πολιτική.

Καλύτερες ή χειρότερες; Ανάλογα με την οπτική που βλέπει ο καθένας μας τα πράγματα…

Πάντως, σ’ αυτή την απουσία της Νομαρχιακής Επιτροπής στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης πολλοί αποδίδουν το γεγονός πως το κόμμα δεν κατάφερε για πρώτη φορά στην ιστορία του να έχει δικό του υποψήφιο Δήμαρχο στην Κοζάνη στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, με αποτέλεσμα να περιοριστεί στο ρόλο του θεατή.

Παλιά, ακόμα και αν το γενικότερο πολιτικό κλίμα δεν ευνοούσε το κόμμα, πάντα υπήρχε υποψήφιος, όπως και δημοτικός συνδυασμός, με τη Νομαρχιακή Επιτροπή όχι απλώς να συμβάλει τα μέγιστα στη συγκρότηση του αλλά και να βοηθάει με κάθε τρόπο στον προεκλογικό αγώνα.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X