Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει καμία ψήφο από τους Σπαρτιάτες και την ακροδεξιά, λέει τώρα ο Βασίλης Κασσελάκης, ξάδερφος του προέδρου του κόμματος Στέφανου Κασσελάκη και υποψήφιος ευρωβουλευτής στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Σε ανάρτησή του στο Facebook μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η δήλωσή του ο Βασίλης Κασσελάκης φαίνεται να κάνει… ολική στροφή και από «οι ψήφοι των Σπαρτιατών είναι ευπρόσδεκτοι», λέει τώρα πως «τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, όσο και ο Πρόεδρος του, Στέφανος Κασσελάκης έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν θέλουμε καμία ψήφο από την ακροδεξιά. Καμία ψήφο από τους Σπαρτιάτες».

Υπενθυμίζεται ότι όλα άρχισαν όταν κατά την παρουσία του στην τηλεόραση του Kontra ρωτήθηκε εάν μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στους Σπαρτιάτες οι ψήφοι όσων των ψήφισαν στις εθνικές εκλογές θα ήταν ευπρόσδεκτοι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην επίμαχη δήλωσή του ο Βασίλης Κασσελάκης ανέφερε:
«Κοιτάξτε, το παράδοξο είναι ότι κυβερνήσεις οι πολιτικές των οποίων έχουν οδηγήσει και στην άνοδο τέτοιων ακροδεξιών κινημάτων προσπαθούν να τα απαγορεύσουν. Το τι ψηφίζει ο καθένας, η ψήφος είναι μια έκφραση ελευθερίας και αυτόνομης σκέψης, οπότε το τι ψηφίζει ο καθένας, καλά κάνει. Ευπρόσδεκτες είναι». Και υπογράμμισε: «Από εκεί και πέρα, η ΝΔ με τρεις αποτυχημένες απόπειρες νομοθέτησης έκανε τελικά και απαγορεύτηκαν από τον Άρειο Πάγο».

Η ανάρτηση του Βασίλη Κασσελάκη μετά τον σάλο
«Σε χθεσινή μου τοποθέτηση στην εκπομπή της κυρίας Νατάσας Γιάμαλη στο Κόντρα κι απατώντας σε ερώτηση που αφορά τις ψήφους των Σπαρτιατών εξέφρασα την προσωπική άποψη πως κάθε ψήφος αντιμετωπίζεται με σεβασμό. Από κει και πέρα τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ όσο και ο Πρόεδρος του Στέφανος Κασσελάκης έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν θέλουμε καμία ψήφο από την ακροδεξιά. Καμία ψήφο από τους Σπαρτιάτες».

Πάντως, διαφορετική άποψη φαίνεται να έχει ο πρόεδρος του κόμματος και εξάδελφός του, Στέφανος Κασσελάκης. Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε μέσω ανάρτησης στα social media στο ερώτημα αν είναι επιθυμητές οι ψήφοι των Σπαρτιατών, γράφοντας ένα ξεκάθαρο «όχι».

ΝΔ: Σε ένα κανονικό κόμμα ο κ. Κασσελάκης θα είχε διαγραφεί
Νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός με ανακοίνωσή του, επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ τόσο για τις δηλώσεις του Βασίλη Κασσελάκη, όσο και για το γεγονός ότι δεν κατέθεσαν υπόμνημα στον Άρειο Πάγο εναντίον των Σπαρτιατών.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Χθες, ο Άρειος Πάγος αποφάσισε ότι οι Σπαρτιάτες δεν θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές. Λίγο αργότερα, ο πρόεδρος των Σπαρτιατών κ. Στίγκας χαρακτηρίζει αξιοπρεπή τον κ. Κασσελάκη που δεν κατέθεσε υπόμνημα για την υπόθεση. Το ίδιο βράδυ, ο ξάδερφος του κ. Κασσελάκη και υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει ευπρόσδεκτες τις ψήφους των Σπαρτιατών. Και όλα αυτά, την ημέρα του ξυλοδαρμού στη Βουλή, με πρωταγωνιστή βουλευτή που ψηφίστηκε με τους Σπαρτιάτες.

Σε ένα κανονικό κόμμα, ο κ. Κασσελάκης θα είχε ήδη διαγραφεί. Αλλά ένα κανονικό κόμμα θα κατέθετε και υπόμνημα στον Άρειο Πάγο εμπρόθεσμα και δεν θα έπαιζε το γελοίο θέατρο που είδαμε προχθές.
Επίσης, ένα κανονικό κόμμα δεν θα συνέπλεε με τη Χρυσή Αυγή διαχρονικά σε μια σειρά υποθέσεων, όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα έβρισκε αίθουσα για να δικαστούν. Δεν θα ψήφιζε νόμους μαζί τους, με τον τότε πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση να λέει ότι «δεν υπάρχουν μη ευπρόσδεκτες ψήφοι». Δεν θα συνδιαδήλωναν στις εποχές της πάνω και της κάτω πλατείας, όταν μαζί έριξαν την Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.

Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι όσο κι αν αλλάζει η βιτρίνα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αλλάζει!».

ΠΗΓΗ

X