Ταφόπλακα στις πρακτικές χρεώσεων για τις χειραποσκευές από τις αεροπορικές εταιρείες έβαλε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ψήφισμα που ενέκρινε σήμερα.
Η Κομισιόν με ένα μη δεσμευτικό ψήφισμα θεσπίζει μία ενιαία ευρωπαϊκή ρύθμιση ώστε με βάση την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου το 2014 οι αεροπορικές εταιρείες θα πρέπει να καταργήσουν τις πρόσθετες χρεώσεις και τέλη για τους επιβάτες που φέρνουν χειραποσκευές στην καμπίνα,. Με αυτό τον τρόπο θα επιχειρήσει να βάλει τέλος και σε κρυφές χρεώσεις αεροπορικών εταιρειών και πιο διαφανή την σύγκριση τιμών των αεροπορικών εισιτηρίων.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο το 2014 εξέδωσε απόφαση για τις χειραποσκευές σύμφωνα με την οποία, οι αεροπορικές εταιρείες δεν μπορούν να επιβάλλουν πρόσθετο τέλος στις χειραποσκευές, εφόσον έχουν λογικό βάρος και διαστάσεις και τηρούν τις απαιτήσεις ασφαλείας.

Η ΕΕ επιδιώκει την επίλυση δύο προβλημάτων: τις διαφορετικές πολιτικές που ακολουθούν οι αεροπορικές εταιρείες με αποτέλεσμα να προκαλούν σύγχυση στους επιβάτες. Επιπλέον, τις ασαφείς διαφημίσεις που θα μπορούσαν να σημαίνουν κρυφές χρεώσεις αποσκευών κατά την αγορά του εισιτηρίου.

Επίσης, επιδιώκει σαφήνεια από την πλευρά των αεροπορικών εταιρειών σχετικά με το ακριβές βάρος και μέγεθος.

Τα πρότυπα βάρους και μεγέθους μπορεί να διαφέρουν πολύ μεταξύ των αεροπορικών εταιρειών. Αυτό είναι ιδιαίτερα προβληματικό για τους επιβάτες με πτήσεις ανταπόκρισης σε διαφορετικές αεροπορικές εταιρείες που έχουν διαφορετικά πρότυπα, αυξάνοντας την πιθανότητα να πληρώσουν επιπλέον τέλη στην πύλη επιβίβασης.

Πηγή: https://www.dnews.gr

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X