Η εκπομπή Ραδιοεφημερίδα με την Αναστασία Κοτζακόλιου φιλοξένησε στο True Story Radio την Σοφία Καλμανίδου, Υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, η οποία αναφέρθηκε στο Πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας που ξεκινάει η Βιβλιοθήκη.

Το πρόγραμμα φιλαναγνωσίας θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο και θα κρατήσει ως τον Απρίλιο του 2024, με αρκετούς σταθμούς στην πορεία του, φιλοξενώντας σπουδαίους συγγραφείς (Άλκη Ζέη, Ζωρζ Σαρρή κ.α.): «Θα κάνουμε μια μεγάλη διαδρομή στην ιστορία μέσα από τη λογοτεχνία, ξεκινώντας με τη λογοτεχνία για παιδιά και νέους και μετά ξεκινάει ένας 2ος κύκλος τον Ιανουάριο με πιο σύγχρονες μορφές λογοτεχνίας  επιλέγοντας κυρίες, βραβευμένες, με βιβλία που αναφέρονται στη λογοτεχνία που αναφέρεται στην περίοδο της κατοχής, της δικτατορίας και του Πολυτεχνείου».

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλα τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας, ενώ θα υπάρξει συνεργασία με δύο σχολικές βιβλιοθήκες, του 5ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας και του Πειραματικού Θεσσαλονίκης, κάνοντας πρόσκληση σε οργανωμένες σχολικές βιβλιοθήκες να ενεργοποιήσουν το πρόγραμμά τους, κάνοντας παράλληλα πρόταση στις οργανωμένες ομάδες να συμμετάσχουν, μέσω προγράμματος αλληλεπίδρασης (μέσω αλληλογραφίας).

Στο κλείσιμο του προγράμματος θα φιλοξενηθεί και το Μουσικό Σχολείο, φιλοξενώντας όλα τα εργαστήρια που θα γίνουν, με ανοιχτή τη δυνατότητα συμμετοχής για κάθε σχολική τάξη.

Σήμερα αναμένονται οι εγγραφές των ενδιαφερομένων στο πρόγραμμα, ενώ όπως τονίζει η κ. Καλμανίδου «θα περπατήσουμε μέσα στη λογοτεχνία μέσω των σπουδαίων μας συγγραφέων», λέγοντας επίσης ότι μέσω του προγράμματος προσεγγίζεται η ιστορία μέσω ενός βιωματικού τρόπου για τα παιδιά.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X