Η εκπομπή Ραδιοεφημερίδα με την Αναστασία Κοτζακόλιου φιλοξένησε τον Σούλη Αϊβαζίδη, Πρόεδρο του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου  Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας, καθώς επίσης και τον Θωμά Μόσχο, Πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Καστοριάς.

Και οι δύο μίλησαν για το σοβαρό θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων, πανελλαδικά αλλά και τοπικά, με τα μηνύματα που στέλνουν απ’ άκρη σ’ άκρη οι αγρότες και κτηνοτρόφοι να είναι προς την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Ειδικότερα, ο κ. Αϊβαζίδης τόνισε πως το μπλόκο των αγροτών του συλλόγου έχει στηθεί στο μπλόκο του Φιλώτα και πλαισιώνεται από τρακτέρ προκειμένου να σταλθεί ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση.

Ερωτηθείς αν περνάει από το μυαλό των αγροτών να κλείσουν δρόμοι, ο κ. Αϊβαζίδης απάντησε αρχικά στις δηλώσεις Αυγενάκη πως οι αγρότες της Ελλάδας δεν έχουν λόγο να βγαίνουν στους δρόμους, λέγοντας πως η κυβέρνηση πιέζεται από τους αγρότες οι οποίοι επιδιώκουν συνάντηση με μια σειρά υπουργείων, ώστε να τεθούν ζητήματα σε πανελλαδικό πλαίσιο. Επίσης, κατήγγειλαν την κυβέρνηση για την άναρχη συμπεριφορά των ΜΑΤ προς τους αγρότες, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Σφίγγουν τον κλοιό απέναντι στους αγρότες μέσω των ΜΑΤ, ενώ απαντήσεις στα αιτήματά μας δεν πήραμε, έχουμε έναν κοινό στόχο και θα τον διεκδικήσουμε με κάθε δυνατή μορφή κινητοποίησης», απάντησε σχετικά, μην αποκλείοντας ακόμη και κλείσιμο δρόμου.

Οι αγρότες στρέφουν τα τρακτέρ τους προς την Αθήνα και ετοιμάζονται ακόμη και για κάθοδο.

Στη Δυτική Μακεδονία σήμερα υπάρχουν τρία μπλόκα: Του Φιλώτα, των Κοίλων και των Γρεβενών που ήταν το πρώτο που βγήκε και παραμένει 15 ημέρες στους δρόμους.

Από την πλευρά του ο κ. Μόσχος, όταν ρωτήθηκε πως νοιώθει ως ο καλύτερος βιοκαλλιεργητής στην Ευρώπη να πρέπει να βγάζει τα τρακτέρ στους δρόμους, απάντησε πως στα 36 του χρόνια βγαίνει για 5η φορά στα μπλόκα και νοιώθει «στο ίδιο έργο θεατές». Προσέθεσε πως για όλοι οι νέοι αγρότες είναι εξοργισμένοι με τα όσα γίνονται, λέγοντας πως η κινητοποίηση της Καστοριάς τη Δευτέρα ήταν πολύ μεγάλη.

«Μας δουλεύουν ψιλό γαζί», είπε με αγανάκτηση, λέγοντας ακόμη ότι η κυβέρνηση έκοψε μια σειρά επιδοτήσεων σε αγρότες και κτηνοτρόφους.

Ο ίδιος μίλησε για τις πολύ χαμηλές τιμές των προϊόντων, λέγοντας πως τα τοπικά προϊόντα μένουν απούλητα στους παραγωγούς, ενώ προσέθεσε πως στη Δ. Μακεδονία σχεδιάζονται συντονισμένες δράσεις από όλους τους κλάδους.
«Σήμερα στο Παρίσι δεν μπορεί να μπει κανείς. Ο κόσμος να το ξέρει. Στο Βερολίνο το ίδιο. Στην Ιταλία στρώσανε κοπριά και χώμα. Εμείς είμαστε πολύ ήπιοι σε όσα κάνουμε», είπε ακόμη, λέγοντας πως δεν θα κλείσουν μόνο δρόμοι, λέγοντας με έμφαση: «Θα μιλήσει όλη η Ελλάδα κοπριά. Δεν θα έχουμε να φάμε και ο κόσμος να το καταλάβει», είπε ακόμη, παραθέτοντας μια σειρά προβλημάτων των αγροτών και κτηνοτρόφων.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X