ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. VS Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας!

Σφόδρα ενοχλημένα εμφανίστηκαν χθες στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία από τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, εκτιμώντας πως, έστω και άθελα, τους φρόντισαν στην περιοχή μας να τραβήξουν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας, αποσπώντας τα από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όπου βρισκόταν στραμμένα.
Έλεγαν μάλιστα, χαρακτηριστικά, πως «κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε για να ασχολείται αυτές τις μέρες όλη η Ελλάδα μόνο με μας και μόνο στη Δυτική Μακεδονία κάποια στιγμή μας γύρισαν την πλάτη και έπαψαν να ασχολούνται καθώς όλοι ενδιαφέρονταν, κυρίως, για τα όσα έγιναν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου!»
Τι είχε συμβεί;

***
Τα του ΣΥΡΙΖΑ είναι λίγο πολύ γνωστά σε όλους.
Ο πρώην Πρόεδρος του και πρώην Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας έριξε «βόμβα», όπως συνηθίζεται να λέγεται, δύο ώρες αρχίσει το 4ο συνέδριο του κόμματος στρεφόμενος, ουσιαστικά, εναντίον όλων και ζητώντας από το διάδοχο του, τον κ. Στέφανο Κασσελάκη να διεκδικήσει την επανεκλογή του προσφεύγοντας στην ετυμηγορία των μελών και των ψηφοφόρων του κόμματος, με τον τελευταίο «να σηκώνει το γάντι» και λέγοντας «φέρτε μου αντίπαλο» να ετοιμάζεται για νέες εκλογές Προέδρου που θα γίνουν σύντομα.
Όλα αυτά ξεκίνησαν νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης και εξυπακούεται πως αμέσως τράβηξαν όλα τα φώτα της δημοσιότητας πάνω τους.
***

Τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Δυτικής Μακεδονίας εξελίχθηκαν λίγες ώρες αργότερα και αποτυπώνονται εύγλωττα και αποκαλυπτικά στους τίτλους των δύο ρεπορτάζ που έσπευσε να δημοσιεύσει ο e-ptolemeos.gr αργά το βράδυ της Πέμπτης.
Οι δύο τίτλοι έλεγαν τα εξής:
«Απίστευτη ένταση και διακοπή στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου- Παραλίγο να έρθουν στα χέρια Χαρούμενος- Μάνος»
Και
«Κόλαση το Περιφερειακό Συμβούλιο- Αρένα προσωπικών επιθέσεων με αφορμή το αγροτικό- Όσα έγιναν όταν έκλεισαν οι κάμερες»
Υ.Γ. το τι ακριβώς λένε τα ρεπορτάζ μπορείτε να τα διαβάσετε αναλυτικά στις σελίδες του ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΥ και αξίζει να το κάνετε γιατί έχουν όντως ενδιαφέρον.
***

Μόλις, λοιπόν, έγιναν γνωστά τα όσα ειπώθηκαν και συνέβησαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο η προσοχή όλων στη Δυτική Μακεδονία, αλλά είναι πολύ πιθανό και σε άλλες Περιφέρειες της χώρας, στράφηκε αυτομάτως, και απόλυτα λογικά, προς τα εκεί, με αποτέλεσμα να αποσυρθεί το ενδιαφέρον για το τι γίνεται στο ΣΥΡΙΖΑ, τι είναι αυτά που είπε ο κ. Τσίπρας, γιατί του απάντησε έτσι ο κ. Κασσελάκης, ποιος είναι με ποιον, ποιοι χειροκρότησαν και ποιοι όχι στο συνέδριο, ποιους χαιρέτησε σε και ποιους γύρισε την πλάτη ο κύριος Πρόεδρος κ.τ.λ. κ.τ.λ.
Και λέμε «απόλυτα λογικά» καθώς έτσι λειτουργεί πάντα και σε κάθε περίπτωση η προσοχή όλων μας.
Στρέφεται πάντα προς τα εκεί όπου υπάρχει φασαρία.
Και απ’ ό,τι δείχνουν όλα προχθές κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου θα πρέπει να έγινε καλή φασαρία.
***

Έτσι, και παρόλο που πιστεύουμε πως δεν ήταν στις προθέσεις κανενός από τα δύο μέρη αλλά απλά έτυχε, υπήρξε ένας άτυπος ανταγωνισμός μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Περιφερειακού Συμβουλίου (σ. σ. εξ ου και το V στον τίτλο που υποδηλώνει πως ο ένας βρίσκεται για κάποιο λόγο απέναντι στον άλλο).
Ένας ανταγωνισμός όμως που δεν μπορεί να μας προσφέρει περισσότερα επεισόδια καθώς το μεν συνέδριο του κόμματος συνεχίζεται και το Σαββατοκύριακο, οπότε μπορούμε να υποθέσουμε πως θα μας επιφυλάξει και άλλες… εκπλήξεις, ενώ το Συμβούλιο δεν μπορεί να το κάνει αφού η συγκεκριμένη και επίμαχη συνεδρίαση έληξε το βράδυ της Πέμπτης.
Εκτός και αν οι συμμετέχοντες στο προχθεσινό επεισόδιο του Συμβουλίου προσκληθούν και δεχτούν να αποτελέσουν το πάνελ κάποιου από τους τηλεοπτικούς ή ραδιοφωνικούς σταθμούς που εκπέμπουν στην περιοχή μας, οπότε μπορούμε να ελπίζουμε πως θα υπάρξει και συνέχεια αυτής τη πολιτικής… αντιπαράθεσης.

Εμείς πάντως, αν εργαζόμασταν σε κάποιο σταθμό, τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό, θα θυσιάζαμε ακόμα και την αργία του Σαββατοκύριακου για να συντονίσουμε ένα τέτοιο πάνελ που παρουσιάζει, όπως φαίνεται, ξεχωριστό και σημαντικό ενδιαφέρον και ποτέ δεν ξέρεις τι άλλο μπορεί να σου προσφέρει.

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X