Από την πρώτη κιόλας ημέρα ο Στέφανος Κασσελάκης έχει ξεκινήσει σειρά συναντήσεων με κομματικά στελέχη, αλλά και πρόσωπα που θα παίξουν ενεργό ρόλο στην επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ.
Ενθουσιασμός, αλλά και απογοήτευση, επικρατούν στην Κουμουνδούρου, μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη που προαναγγέλλει και μια νέα εποχή για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τα δύο στρατόπεδα που μέχρι χθες συγκρούνονταν καλούνται σήμερα να εκκινήσουν μαζί μια διαδικασία επανίδρυσης, ανασύνταξης και επανατοποθέτησης στο πολιτικό σκηνικό.

Όλα τα βλέμματα είναι τώρα στραμμένα στις πολιτικές κινήσεις του νέου προέδρου στο εσωτερικό του κόμματος, όπως το ποια στελέχη θα αξιοποιήσει και πώς θα «ανασυνθέσει» την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εκκρεμεί η άμεση σύγκλιση της πολιτικής γραμματείας του κόμματος, όπου μεταξύ άλλων θα αποφασιστεί και το χρονοδιάγραμμα για το νέο Συνέδριο.

Το απόγευμα της Δευτέρας ανακοινώθηκε πως, με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη, χρέη Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναλαμβάνει ο Μανώλης Καπνισάκης.

Η Δώρα Αυγέρη αναλαμβάνει χρέη Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο Γιώργος Τσίπρας, Διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο στενός πυρήνας του νέου προέδρου
Όπως όλα δείχνουν, δεν πρόκειται να υπάρξουν αλλαγές στη σύνθεση του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, καθώς θα παραμείνουν πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Σωκράτης Φάμελλος και αντιπρόεδρος της Βουλής η Όλγα Γεροβασίλη.

Στον στενό πυρήνα Κασσελάκη ανήκουν και οι Νίκος Παππάς, Παύλος Πολάκης και Θεοδώρα Τζάκρη.

Η Θεοδώρα Τζάκρη, είναι πολύ πιθανό να αναλάβει τη θέση της γραμματέως της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, στη θέση του Διονύση Καλαματιανού. Ο Νίκος Παππάς επιθυμεί να παραμείνει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Τη θέση της Θεοδώρας Τζάκρη ως κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, είναι πιθανό να αναλάβει ο Χάρης Μαμουλάκης, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα παραμείνει σε αυτή τη θέση ο Νάσος Ηλιόπουλος, καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θέλει να έρθει σε ρήξη με την Έφη Αχτσιόγλου.

Επίσης στην «ομάδα κρούσης» αναμένεται να συμμετέχει και ο Καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου και Δικαίου Ενέργειας Νικόλας Φαραντούρης, με μακρά ακαδημαϊκή και επαγγελματική εμπειρία στο εξωτερικό και την Ελλάδα. Πρόκειται για πρόσωπο με το οποίο διατηρεί στενή επαφή ο Στέφανος Κασσελάκης, καθώς – όπως όλα δειχνούν – θα τον συμβουλεύεται και για τα ενεργειακά θέματα, κατά την πρακτική που ακολούθησε και ο Αλέξης Τσίπρας.

Σημειώνεται πως η ενωτική διάθεση του νέου προέδρου προκύπτει και από το γεγονός πως ένας από τους πρώτους ανθρώπους, που κάλεσε τη Δευτέρα στην Κουμουνδούρου, ήταν ο Διονύσης Τεμπονέρας.

Πηγή: https://www.dnews.gr

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X