Το χρονοδιάγραμμα της ανάπτυξης του λεγόμενου «πράσινου χωριού» στην Ακρινή παρουσίασε σήμερα από την Κοζάνη ο Αν. Υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Νίκος Παπαθανάσης, σε ειδική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας παρουσία του Τοπικού Συμβουλίου, του Δημάρχου Κοζάνης, του Περιφερειάρχη, Βουλευτών και της ηγεσίας της «ΜΕΤΑΒΑΣΗ Α.Ε.»

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Νίκος Παπαθανάσης, ζήτησε από τους κατοίκους να προχωρήσουν τη σύσταση της ενεργειακής κοινότητας μέχρι το τέλος του 2023, με τη διαδικασία «κουμπώματος» στο σύστημα να είναι έτοιμη.

Παράλληλα θα προχωρήσουν άμεσα οι μελέτες για το εξοικονομώ σε όλες τις κατοικίες και τις επιχειρήσεις της Ακρινής ώστε το 2025 να ξεκινήσουν οι εργασίες, ενώ το Πανεπιστήμιο κινεί τις διαδικασίες για τις μελέτες σε έργα υποδομής του χωριού.

«Συζητήσαμε το χρονοδιάγραμμα και το σχέδιο με τους κατοίκους ώστε η Ακρινή να γίνει ένα χωριό με διαφορετικό αποτύπωμα για τους κατοίκους», τόνισε ο Νίκος Παπαθανάσης.

«Οι κάτοικοι της Ακρινής δεν έχουν επιλογή, αποφάσισαν με το δημοψήφισμα αλλά η κυβέρνηση προχώρησε στην υλοποίηση του σχεδίου», τόνισε ο Πρόεδρος του Τ.Σ., Θεοχάρης Καζαντζίδης.

Για ιδιαίτερη μέρα για τους κατοίκους μετά από καιρό έκανε λόγο το μέλος του Τ.Σ. Ακρινής, Χαράλαμπος Πουτογλίδης τονίζοντας ότι ο εμπαιγμός κάποιων τελειώνει εδώ:

«Ξεκινάει ο πρότυπος πράσινος οικισμός και παίρνει τη θέση που του αρμόζει. Η Ακρινή θα αποτελέσει πόλο έλξης για την Ευρώπη, θα είναι ένας οικισμός που θα κρατήσει τους νέους και τους κατοίκους και θα βάλει μια σειρά στην καθημερινότητά μας μετά από 3 έτη εμπαιγμού, κοροϊδίας και ύβρεων. Οι εξαγγελίες γίνονται πράξη. Το δημοψήφισμα έγινε κάτω από άλλες συνθήκες, έγιναν στις συνέχεια εθνικές εκλογές και η ΝΔ πήρε 53% άρα ο κόσμος αποδέχεται το σχέδιο».

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X