Στο επόμενο βήμα της προχωράει η Ένωση «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος» και συμπληρώνοντας το 30ο έτος λειτουργίας της, το… τιμόνι περνά σε γυναικεία χέρια!

Από την 1η Ιουλίου 2024, πρόεδρος της αναλαμβάνει η χημικός-οινολόγος Ελένη Σίντου, με 25ετή εμπειρία ως οινολόγος υπεύθυνη παραγωγής του οινοποιείου Zoinos Winery στην Ήπειρο.

Ήταν το 1996 όταν δημιουργήθηκε το πρωτοπόρο δίκτυο των επισκέψιμων οινοποιείων «Δρόμοι του Κρασιού της Μακεδονίας» (αργότερα Βόρειας Ελλάδας με την προσάρτηση οινοποιείων από την Ήπειρο και τη Θράκη), καθιερώνοντας τον οινοτουρισμό στην Ελλάδα, καθώς και δύο πανελλαδικές οινοτουριστικές εκδηλώσεις, τις «Ανοιχτές Πόρτες» (2005) τον Μάιο και την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού (2012) τον Νοέμβριο.

Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα για θέματα που αφορούν το Αμύνταιο και τη Φλώρινα

Οι «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος» συμπληρώνοντας το 30ο έτος λειτουργίας τους, αλλάζουν σελίδα και αυτή τη φορά την προεδρική σκυτάλη αναλαμβάνει η χημικός-οινολόγος Ελένη Σίντου, με 25ετή εμπειρία ως οινολόγος υπεύθυνη παραγωγής του οινοποιείου Zoinos Winery στην Ήπειρο.

Η κα. Σίντου παραλαμβάνει το τιμόνι της Ένωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος» από τον Στέλλιο Μπουτάρη ο οποίος κατέρριψε κάθε ρεκόρ παραμονής στον προεδρικό θώκο της Ένωσης.

Στην οκτάχρονη (2016-2024) θητεία του ο Στέλλιος Μπουτάρης ηγήθηκε με την κοσμοπολίτικη προσωπικότητά του σε μία διαρκή εξωστρεφή εικόνα της Ένωσης με νέα διαμόρφωση της εταιρικής της μορφής (rebrading) και συνεχή ανανέωση του προφίλ και της επικοινωνίας της.

Παράλληλα, μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, η Ένωση μεγάλωσε, από 27 σε 35 οινοποιεία-μέλη!

Το νέο Διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης
Από την 1η Ιουλίου 2024, λοιπόν, πρόεδρος της Ένωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος» αναλαμβάνει η χημικός-οινολόγος Ελένη Σίντου.

«Οι αξίες που προήγαγε ο Στέλλιος Μπουτάρης ως πρόεδρος της Ένωσης «Οινοποιοί ΒορείουΕλλάδος» έχουν σηματοδοτήσει το Επώνυμο Ελληνικό Κρασί. Το να συνεχίσεις το έργο του είναι ιδιαίτερα συναρπαστικό, όσο και να προχωρήσεις ακόμη παραπέρα. Η προεδρική θέση της ΕΝΟΑΒΕ αποτελεί τιμή και καθήκον για κάθε μέλος της. Ως εκπρόσωπος της συνεταιριστικής οινοποιίας Zoinos Winery αισθάνομαι την ευθύνη αλλά και την πρόκληση ιδιαίτερα έντονες» δήλωσε η κα. Σίντου.

Στο πλευρό της νέας προέδρου βρίσκεται ο έμπειρος στα θέματα της Ένωσης και οινοποιός Στέλιος Κεχρής (Οινοποιείο Κεχρής) με την ιδιότητα του διευθύνοντος συμβούλου, ενώ τη θέση της αντιπροέδρου αποδέχτηκε η Μαριάνθη Γεροβασιλείου (Κτήμα Γεροβασιλείου).

Το 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο των Οινοποιών Βορείου Ελλάδος συμπληρώνουν ως μέλη οι: (αλφαβητικά): Σπύρος Αργυράκης (Argyrakis Wines), Χριστόφορος Γεωργιάδης (Αργατία), Άγγελος Ιατρίδης (Κτήμα Άλφα), Θωμάς Καμκούτης (Αμπελώνας Καμκούτη), Γεράσιμος Λαζαρίδης (Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη), Άκης Παπαδόπουλος (Κτήμα Τέχνη Οίνου), Αφροδίτη Στεργίου (Κτήμα Στεργίου) και Χρήστος Ταραλάς (Κτήμα Ταραλά).

Ποιοι διετέλεσαν πρόεδροι μέχρι σήμερα
Για την… ιστορία, πρώτος πρόεδρος της Ένωσης ήταν ο αείμνηστος οινοποιός Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος.

Ακολούθησαν οι Γιάννης Μπουτάρης, Βαγγέλης Γεροβασιλείου, Γιώργος Τσάνταλης, Γιάννης Βογιατζής, Στέλιος Κεχρής και τα τελευταία χρόνια, ο Στέλλιος Μπουτάρης, καταρρίπτοντας κάθε ρεκόρ παραμονής στον προεδρικό θώκο της Ένωσης.

Πηγή: https://www.grtimes.gr

X