Στο πένθος έχει βυθιστεί ολόκληρη η Ιταλία μετά την ασύλληπτη τραγωδία στη Βενετία, όπου 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν έπεσε στο κενό.

Το τραγικό δυστύχημα συνέβη το βράδυ της Δευτέρας όταν ο οδηγός του λεωφορείου, για άγνωστο ακόμη λόγο, έχασε τον έλεγχο του οχήματος και έπεσε από οδογέφυρα πάνω σε ηλεκτρικά καλώδια σιδηροτροχιάς που βρίσκονταν κάτω από τη γέφυρα. Αμέσως το λεωφορείο τυλίχθηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα 21 άνθρωποι να βρουν τραγικό θάνατο και άλλοι 18 να τραυματιστούν σοβαρά, οι 4 εκ των οποίων να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Immagini sensibili

Mestre, uno dei video che giungono dalla zona dell’incidente. pic.twitter.com/02To8lkjGb

— Ultimora.net – BREAKING NEWS (@ultimoranet) October 3, 2023

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδας Il Gazzettino, το λεωφορείο μετέφερε Ουκρανούς, Γερμανούς, Κροάτες και Γάλλους τουρίστες σε κάμπινγκ κοντά στη Βενετία.

Ο οδηγός, σύμφωνα με ιταλικά Μέσα, ήταν Ιταλός, 40 ετών, με επτά χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας και φέρεται να προσπάθησε να ελέγξει την κατάσταση, αλλά δεν μπόρεσε να αποφύγει την πτώση του λεωφορείου.

Italie : Un bus est tombé d’un viaduc et a pris feu en heurtant le sol à Mestre, dans la commune de Venise.
Au moins 20 morts sont à déplorer selon le maire, qui précise que ce bilan est provisoire.

(Rai News) pic.twitter.com/7Zg6U8Snh6

— Neurone Intelligence (@NeuroneIntel) October 3, 2023

Στην περιοχή έσπευσαν πυροσβέστες και οι υπηρεσίες των πρώτων βοηθειών. Ανάμεσα στους τραυματίες υπάρχουν τουλάχιστον δυο παιδιά.

«Είδα παντού καπνούς και άκουσα ανθρώπους να φωνάζουν βοήθεια», δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας της τραγωδίας με το λεωφορείο στη Βενετία.

Il bilancio provvisorio dell’incidente che ha coinvolto il pullman precipitato a Mestre è di almeno 15 morti. Secondo quanto si apprende una decina di corpi sarebbe stati estratti #ANSA https://t.co/gpbMnsiFn2 pic.twitter.com/OnO7Qijyug

— Agenzia ANSA (@Agenzia_Ansa) October 3, 2023

Σύμφωνα με δηλώσεις του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι, το λεωφορείο είχε κινητήρα φυσικού αερίου και η απόσταση που χώριζε την γέφυρα από τη σιδηροτροχιά όπου έπεσε το λεωφορείο, ήταν περίπου τριάντα μέτρα.

Ο δήμαρχος της Βενετίας, Λουίτζι Μπρουνιάρο, κήρυξε την Τετάρτη ημέρα πένθους στην πόλη του.

Un’immane tragedia ha colpito questa sera la nostra comunità.
Ho disposto da subito il lutto cittadino, in memoria delle numerose vittime che erano nell’autobus caduto.
Una scena apocalittica, non ci sono parole. pic.twitter.com/APnsQoPMkL

— Luigi Brugnaro (@LuigiBrugnaro) October 3, 2023

Vi sarebbero per ora almeno due morti accertati e una quarantina di feriti nell’incidente del pullman precipitato da un cavalcavia a Mestre. Il tragico bilancio sembra essere destinato a salire Le prime foto tratte da fermi immagini del Tg1 e Tg2 Rai https://t.co/cUObC24Hyf pic.twitter.com/F4AsbA5maJ

— Agenzia ANSA (@Agenzia_Ansa) October 3, 2023

Οι Αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες το λεωφορείο έπεσε από την γέφυρα και κατέληξε δίπλα στη σιδηροδρομική γραμμή. Το όχημα πήρε φωτιά και πολλοί επιβάτες που έχασαν τη ζωή τους, φέρονται να απανθρακώθηκαν.

Πρόκειται για το σοβαρότερο τροχαίο δυστύχημα στην ιστορία της Βενετίας.

Συλλυπητήρια από τη Μελόνι

Τη συμπαράστασή της προς τις οικογένειες των θυμάτων εξέφρασε η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι.

«Εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου, τόσο τα δικά μου προσωπικά όσο και ολόκληρης της κυβέρνησης. Οι σκέψεις μας είναι στα θύματα, στις οικογένειες και τους φίλους τους. Βρίσκομαι σε στενή επαφή με τον δήμαρχο Luigi Brugnaro και τον υπουργό Ματέο Πιαντεντόζι για να παρακολουθώ τα νέα σχετικά με αυτή την τραγωδία» τόνισε η Ιταλίδα πρωθυπουργός.

Esprimo il più profondo cordoglio, mio personale e del Governo tutto, per il grave incidente avvenuto a Mestre. Il pensiero va alle vittime e ai loro famigliari e amici. Sono in stretto contatto con il Sindaco @LuigiBrugnaro e con il Ministro @Piantedosim per seguire le notizie…

— Giorgia Meloni (@GiorgiaMeloni) October 3, 2023

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X