Με έναν χαιρετισμό στον οποίο υπήρχε ξεκάθαρο κλείσιμο του ματιού προς το χώρο από τον οποίο προέρχεται και είναι μέλος, ο Δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης, προκάλεσε θετικά σχόλια στο κομματικό ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κοζάνη, όπου διεξήχθη την Κυριακή το 1ο Περιφερειακό Συνέδριο του κόμματος.

Ο κ. Κοκκαλιάρης αφού τόνισε πως η πορεία του πηγάζει από κοινή αφετηρία με τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως οι προοδευτικές δυνάμεις πρέπει να αγκαλιαστούν από την αυτοδιοίκηση και προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, υποστηρίζοντας πως οι ευρωεκλογές είναι «ένα παράθυρο ευκαιρίας να αντισταθούμε σε όσα δυσχεραίνουν τη ζωή μας, τα μέτρα που υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και θέτουν σε κίνδυνο την ίδια την επιβίωσή τους».

Η συγκεκριμένη αναφορά του Δημάρχου Κοζάνης έκανε ιδιαίτερη αίσθηση στην αίθουσα, καθώς θεωρήθηκε άκρως κομματική και έγινε σαφώς αποδεκτή από πολλά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, είναι όμως βέβαιο πως ίσως προβληματίσει σειρά στελεχών της παράταξής του τα οποία στην πλειοψηφία τους ανήκουν στο χώρο της ΝΔ και βρίσκονται πολύ κοντά σε «γαλάζια» πολιτικά γραφεία.

Στο χαιρετισμό του ο Γιάννης Κοκκαλιάρης αναφέρθηκε σύντομα και στα ζητήματα της περιοχής, τονίζοντας πως η «δίκαιη απολιγνιτοποίηση(σ.σ. βίαια την ονομάζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ) έφερε απώλεια του ΑΕΠ στην περιοχή μας και η νέα δημοτική αρχή προσδοκά σε μια δίκαιη μετάβαση για τη διακοπή του brain drain και τη στήριξη των πολιτών».

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X