Καταλήγουν μέσα στην εβδομάδα οι άνθρωποι του Άρη για το πλάνο της θερινής προετοιμασίας που θα περιλαμβάνει δυο στάδια σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Δύο εβδομάδες και κάτι μετά τον χαμένο τελικό του Κυπέλλου στο Βόλο, τα πράγματα κυλούν με πολύ αργούς ρυθμούς στον Άρη, αφού η απουσία ευρωπαϊκών υποχρεώσεων, για πρώτη φορά από το καλοκαίρι 2019 προσφέρει μια άνεση χρόνου και την πολυτέλεια, να πέσει όλο το βάρος στον όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία σε όλα τα επίπεδα.

Μετά από 15 μέρες ξεκούρασης για όλους, από αυτή την εβδομάδα θα αρχίσουν σιγά-σιγά να τρέχουν κάποιες εξελίξεις με πρώτη την οριοθέτηση του πλάνου της φετινής διαφορετικής καλοκαιρινής προετοιμασίας. Η απουσία ευρωπαϊκών αγώνων και η ζέστη υποχρεώνουν τον Άρη να αναζητήσει… δροσιά και καλύτερες συνθήκες δουλειάς εκτός Θεσσαλονίκης. Ο προπονητής του Άρη και οι συνεργάτες του έχουν ήδη καταρτίσει ένα αρχικό πλάνο, βάσει του οποίου η δουλειά θα γίνει σε τρία στάδια.

Αρχικά η 1η προπόνηση προγραμματίζεται για την 1η Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη όπου μαζί με τις απαραίτητες ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις θα γίνουν και κάποιες προπονήσεις στο Ρύσιο για μια περίπου εβδομάδα. Ακολούθως η ομάδα θα μεταβεί στο γνώριμο για αυτήν αθλητικό κέντρο της Πτολεμαΐδας “E. Παντελίδης” (πιθανότατα από τις 7 μέχρι τις 15 Ιουλίου), όπου και μέσα στο χειμώνα πραγματοποίησε μια μίνι προετοιμασία και στη συνέχεια η αποστολή των κιτρινόμαυρων θα συνεχίσει το βασικό στάδιο στο εξωτερικό.

Το τελευταίο διάστημα εξετάστηκαν προπονητικά κέντρα σε Πολωνία, Ολλανδία και Αυστρία, μαζί ένα πακέτο των φιλικών αγώνων (τρία τον αριθμό). Φαίνεται ότι αυτό που προκρίνεται, είναι αυτό στην Πολωνία όπου παλιότερα είχαν μεταβεί ΑΕΚ και Παναθηναϊκός. Οι οριστικές αποφάσεις μαζί με τις ανακοινώσεις για τις ακριβείς ημερομηνίες θα παρθούν τα επόμενα 24ωρα, μόλις οριστικοποιηθούν και τα φιλικά παιχνίδια.

 

X