Στην Κοζάνη θα τεθεί σε προσκύνημα για τους χριστεπώνυμο πλήρωμα,  η Αγία Ζώνη της Παναγίας από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου όπως ενημερώνει σε ανακοίνωση της η Μητρόπολη Κοζάνης αναφέροντας τα παρακάτω:

“Η Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου, το μοναδικό Θεομητορικό κειμήλιο, το οποίο σώζεται από την επίγεια ζωή της Παναγίας μας, θα τεθεί σε προσκύνηση στην πόλη της Κοζάνης και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κοζάνης από τις 28 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου 2023.

Το ιερό θησαύρισμα της Εκκλησίας μας, το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, θα κομίσει στην πόλη της Κοζάνης ο Καθηγούμενος της Μονής Γέροντας Εφραίμ, συνοδεία Βατοπαιδινών πατέρων, την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου στις 05:00 μ.μ. στα προπύλαια του Ιερού Ναού και θα το υποδεχθεί, επικεφαλής κλήρου και λαού, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. κ. Παύλος.

Αξίζει να σημειώσουμε πως θα είναι η πρώτη φορά που η Αγία Ζώνη της Παναγίας μας από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου επισκέπτεται την πόλη της Κοζάνης. Σε κάθε έξοδό της χιλιάδες πιστοί από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και από το εξωτερικό, προσέρχονται, για να λάβουν την χάρη της Κυρίας Θεοτόκου, να εναποθέσουν πάνω της τους πόνους και τα βάσανα της ζωής τους και να αναζητήσουν την ελπίδα στις δύσκολες ημέρες που περνάει ολόκληρη η ανθρωπότητα.

Ο Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κοζάνης, προκειμένου οι πιστοί να έχουν την δυνατότητα να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη της Παναγίας μας, θα παραμένει ανοικτός από τις 07:00 π.μ. έως τις 01:00 π.μ. και καθημερινά θα τελούνται ιερές ακολουθίες.

Παρακαλείσθε να συμμετάσχετε στην υποδοχή του μεγάλου αυτού Θεομητορικού
θησαυρίσματος της Εκκλησίας μας στην Παναγιοσκέπαστη Μητρόπολή μας.”

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X