Με την παρουσία του Σ. Κασσελάκη ξεκίνησε στην Κοζάνη και στην Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού το 1ο Περιφερειακό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Εθνικό στοίχημα χαρακτήρισε να παραμείνουν οι νέοι στον τόπο τους, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης από την Κοζάνη, όπου άνοιξε τις εργασίες του πρώτου αναπτυξιακού συνεδρίου. “Η Δυτική Μακεδονία έχασε 30.000 άτομα σε μια 19ετια. Μαραζώνει, πέρα από την απολιγνιτοποίηση, η περιοχή παρακμάζει. Έρχομαι για 2η φορά στην περιοχή. Είχα πάει στο Ξινό Νερό και απόρησα πως δεν είναι μια μεγάλη βιομηχανία. Ήρθα έπειτα στην Κοζάνη και συναντήθηκα με νέους. Τους ρώτησα γιατί μένουν εδώ και απάντησαν γιατί είναι ο τόπος μας. Πρέπει να είναι εθνικό στοίχημα η παραμονή των νέων στον τόπο τους, είπε αρχικά.

Πρέπει να είναι εθνικό στοίχημα η παραμονή των νέων στον τόπο τους, είπε αρχικά.

Για την απολιγνιτοποίηση, τόνισε πως είναι βίαιη, ενώ περιέγραψε το στόχο για ένα εθνικό σχέδιο για το ελληνικό όνειρο, όπως είπε, περιγράφοντας τους βασικούς του άξονες, και όραμα την ανάπτυξη και εξέλιξη για όλους, όπως είπε.

“Είμαστε εδώ να σας ακούσουμε, θα τα προτεραιοποιήσουμε και θα τα κάνουμε πράξη” είπε κλείνοντας την τοποθέτηση του.

Το λόγο έλαβαν στην έναρξη του συνεδρίου τόσο ο δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκαλιάρης όσο και ο περιφερειάρχης Γ. Αμανατίδης.

Να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη του συνεδρίου έγινε σύσκεψη μεταξύ των τοπικών φορέων (περιφερειάρχη, δημάρχων) και του κ. Κασελάκι, οι οποίοι του κατέθεσαν τα προβλήματα τους.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα του συνεδρίου

 

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X