Η εκπομπή ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ με τον Αντώνη Πουγαρίδη φιλοξένησε στο στούντιο του True Story Radio, τον πρώην Υπουργό και νυν Βουλευτή ΝΔ Ανατ. Αττικής κ. Στέλιο Πέτσα.

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στην περιοδεία που πραγματοποίησε με τον Βουλευτή ΝΔ Α’ Θεσσαλονίκης κ. Δημήτρη Κούβελα σε περιοχές της Π.Ε. Κοζάνης για την ενίσχυση και στήριξη της υποψηφιότητας του νυν κι εκ νέου υποψήφιου Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη.

Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι όλα τα ζητήματα που τέθηκαν (καθημερινότητα και πρωτογενής τομέας) έχουν μία κοινή συνισταμένη, δηλαδή για να λυθούν και να βελτιωθούν χρειάζεται μια καλή συνεργασία, μια συναντίληψη,  ανάμεσα στην κυβέρνηση και στην περιφερειακή αρχή.

Ποιοι οι λόγοι στήριξης του Γ. Κασαπίδη

Σε ερώτηση του Αντώνη Πουγαρίδη για τους λόγους που οδήγησαν στην επιλογή και στήριξη του Γιώργου Κασαπίδη, ο κ Πέτσας εξήρε το έργο του νυν περιφερειάρχη λέγοντας ότι είναι μία από τις πιο επιτυχημένες περιφερειακές αρχές στη χώρα και λόγω της πρότερης ιδιότητάς του ως Υπουργός Εσωτερικών είναι σε θέση να το γνωρίζει καλά.

Στο θέμα της Δίκαιης Μετάβασης, κατά τον κ. Πέτσα, εκπονήθηκε το σχέδιο σε στενή συνεργασία μεταξύ της κυβέρνησης και της περιφέρειας, ενώ πολλές προτάσεις και ιδέες του κ. Κασαπίδη ενσωματώθηκαν σε αυτό.

Είναι πολύ σημαντικό, σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, ότι ο κ. Κασαπίδης είναι πολύ καλός γνώστης του πρωτογενή τομέα και στο επόμενο διάστημα θα φανούν στους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας οι ευκαιρίες που έχουν δρομολογηθεί από αυτόν.

Η επιλογή και στήριξη στο πρόσωπο του κ. Κασαπίδη προήλθε από τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος «τον εμπιστεύεται, τον στηρίζει και τι καλύτερο στο επίπεδο της συναντίληψης, από το να έχει έναν άνθρωπο ο οποίος θα μπορεί να εκφράσει αυτή τη συνεργασία».

Το μήνυμα στη Δυτική Μακεδονία για τη Δίκαιη Μετάβαση και την αύξηση θέσεων εργασίας

Σύμφωνα με τον πρώην Υπουργό, το ζήτημα της Δίκαιης Μετάβασης είναι σε φάση επιτάχυνσης. Από τα σημαντικότερα θέματα που έπρεπε να διευθετηθούν ήταν αυτό της χρήσης γης, με τον Νίκο Παπαθανάση να καταβάλλει πολύ μεγάλες προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση.

Υποψηφιότητα Αμανατίδη κι ενότητα της παράταξης

Σχολιάζοντας την απόφαση του Γιώργου Αμανατίδη να διεκδικήσει την Περιφερειακή Αρχή, παρά το γεγονός ότι υπάρχει κομματική στήριξη στον Γ. Κασαπίδη, ο κ. Πέτσας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η έκκλησή μου, αν μιλάμε για τα κομματικά μας στελέχη, είναι όχι μια έκκληση κομματικής πειθαρχίας που θα λέγανε κάποιοι, αλλά μια επίκληση στο συναίσθημα των ανθρώπων που βλέπουν ότι η επιλογή του Πρωθυπουργού έχει βαθύτερα αίτια και γνωρίζει καλύτερα τις επιλογές που έχει κάνει. Και καλούμε να εμπιστευθούμε και να στηρίξουμε αυτή την επιλογή».

Εκλογές και νέος Πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ  ο κ. Πέτσας τόνισε ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση είναι ένας βασικός πυλώνας της Δημοκρατίας και είναι απαραίτητη σε μια ισχυρή  Κοινοβουλευτική Δημοκρατία όπως η δική μας.

Καυστικό το σχόλιο για το πρόσωπο του κ. Κασσελάκη, λέγοντας ότι «ο κ. Κασσελάκης είναι όπως ο κ. Βαρουφάκης. Θα γοητεύσει μέχρι να απογοητεύσει. Επομένως συνδέοντάς το με δηλώσεις αυτών των ημερών για τα εθνικά θέματα, θα έλεγα ότι υπάρχει πάρα πολύς δρόμος ακόμη για να αξιολογηθεί η πολιτική πρόταση του προσώπου, που προς το παρόν αξιολογείται η επικοινωνιακή του δεινότητα και το χαμόγελό του».

Για τον χώρο της Αριστεράς, ο κ. Πέτσας εκτιμά ότι θα υπάρξει διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και θα υπάρξει μια αναδιάταξη όλου του χώρου της κεντροαριστεράς που δεν θα αφήσει απ’ έξω και τον χώρο του σημερινού ΠΑΣΟΚ.

Σύνταξη: Μαρία Κοτζακόλιου

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X