Τους τρεις Μεγίστους Φωστήρες της Τρισηλίου θεότητος γιορτάζει ,κάθε χρόνο στις 30 Ιανουαρίου , η Εκκλησία μας . Είναι η γιορτή των Γραμμάτων και της Παιδείας, την οποία τιμά ιδιαίτερα ο εκπαιδευτικός κόσμος , καθώς η Αγιότητα και ο βίος των 3 Ιεραρχών σηματοδοτούν την “Αληθινή Παιδεία “.

Εορτάζουμε τους Τρεις Ιεράρχες, τους μεγάλους πατέρες της Εκκλησίας, τους προστάτες των γραμμάτων, των μαθητών και των εκπαιδευτικών, αποδίδοντας μεγάλη τιμή στον Ιωάννη το Χρυσόστομο, το Βασίλειο τον Mέγα και το Γρηγόριο τον Θεολόγο , που με τις διδαχές και τα συγγράμματά τους τάραξαν τα νερά της εποχής τους, αφήνοντας παρακαταθήκες με αιώνια αξία! Γιορτάζουμε τη γνώση και το πνεύμα , τους δύο βασικούς φάρους, που φωτίζουν τη ζωή μας !

Οι Τρεις Ιεράρχες γαλουχημένοι με τα βαθιά νοήματα της θρησκείας, έθεσαν τις βάσεις στη διαμόρφωση της Ελληνοχριστιανικής Παιδείας με την ανάπτυξη της Χριστιανικής διδασκαλίας, σε συνδυασμό με την προώθηση των Αρχαίων Ελληνικών Γραμμάτων. Ιδιαίτερα σημαντικός είναι ο εκπαιδευτικός χαρακτήρας της εορτής, καθώς πρόκειται για μία ημέρα προβολής του κοινωνικού και εκπαιδευτικού έργου των Μεγάλων Πατέρων και της εν γένει προσφοράς τους στην Εκπαίδευση και στα Γράμματα.

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X