Για είκοσι και πλέον συναπτά έτη και συγκεκριμένα μετά την επιστροφή του στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ο πατέρας Χρήστος Παππάς με καταγωγή από Αμύνταιο Φλώρινας υπηρετεί και διακονεί στην ενορία της Ανάληψης στο Βόρειο τμήμα της Νέα Υερσέης σε κοντινή απόσταση από το κέντρο του Μανχάταν στην Νέα Υόρκη. Η αξία της παρουσίας του πατέρα Χρήστου στο εκκλησίασμα και το μέγιστο πνευματικό έργο στην ελληνική κοινότητα στην περιοχή είναι ανεκτίμητη.

Η Ορθόδοξη Ελληνική Εκκλησία, και ειδικά η ενορία του πατέρα Χρήστου συσπειρώνει και κρατά δεσμούς στην ελληνική ομογένεια μέσω της τέλεσης των μυστηρίων αλλά πολλών κοινωνικών δράσεων/συναντήσεων. Η ορθόδοξη εκκλησία έχει ανάγκη αυτήν την εξωστρέφεια και το επικοινωνιακό χάρισμα όπως αυτό του πατέρα Χρήστου τόσο σε κοινωνικό όσο και σε πνευματικό επίπεδο με σκοπό να διατηρεί η εκκλησία αυτούσιο τον ρόλο της στον κοινωνικό ιστό. Το εκκλησίασμα της ομογένειας αγκαλιάζει εμπράκτως τον πάτερ όπως και αυτός τιμά ιδιαιτέρως τον κόσμο σε κάθε περίσταση.

Η επίσκεψη στην ενορία του πατέρα Χρήστου, ο εκκλησιασμός την Κυριακή αλλά και η υποδοχή του κόσμου ήταν άκρως συγκινητική σε έναν άνθρωπο κοντινό του πατέρα Χρήστου από την ιδιαίτερη πατρίδα του. Και αυτό γιατί παρατηρεί κανείς εύκολα την θέρμη του κόσμου αλλά και πόσο σημαντική είναι η παρουσία του τόσο στα μυστήρια όσο και στις δράσεις της εκκλησίας. Είναι σε όλα παρών ψυχή τε και σώματι αποτελώντας τον θεμέλιο λίθο για τον κόσμο της ενορίας αλλά και γενικότερα για την ομογένεια και εν γένει για την εκκλησία της Αμερικής.

 

Η αγάπη του, ο πνευματικός εναγκαλισμός του, και η προσφορά του, τον καθιστά για εμάς εδώ στη γενέτειρά του το Αμύνταιο, αλλά και για την ομογένεια, στην Νέα Υερσέη πνευματικό πατέρα μας.

 

 

Γιώργος Παπαϊωάννου

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X