Η εκπομπή ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ με τον Αντώνη Πουγαρίδη φιλοξένησε τον Παύλο Ταγτεβερενίδη Δ/ντή του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας και Υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο με τον Γ. Κασαπίδη.

Είναι η πρώτη φορά που εκτίθεται στην επιλογή των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ πάντα είχε έντονο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις σε εθνικό και τοπικό επίπεδο.

Ο μειλίχιος χαρακτήρας και η έμφυτη ευγένεια του κ. Κασαπίδη τον κέρδισαν, όπως είπε,  κι έπειτα από σοβαρές συζητήσεις έγινε η ένταξή του στο ψηφοδέλτιο.

Τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν τον κόσμο κατά τον κ. Ταγτεβερενίδη είναι κυρίως οικονομικά και θέματα εργασίας και ανεργίας. Πέραν αυτού, ενδιαφέρεται πολύ για την ουσιαστική αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής του.

Σε ερώτηση για το πώς μπορεί να επέμβει η περιφέρεια σε τομείς της εκπαίδευσης και του πολιτισμού, ο κ. Ταγτεβερενίδη ανέφερε πως στα σχολεία γίνονται πάρα πολλά πράγματα  κι αναλαμβάνονται πολλές πρωτοβουλίες που ξεπερνούν κατά πολύ τις δυνάμεις που έχει το κάθε σχολείο. Η περιφέρεια μπορεί να τα οργανώσει αυτά και να θεσμοθετήσει ένα φεστιβάλ που θα ωθήσει πολιτιστικά και τουριστικά την περιοχή. «Η περιφερειακή αρχή μπορεί και πρέπει να αναλάβει πολλές πρωτοβουλίες. Όταν με το  καλό γίνει η επανεκλογή του κ. Κασαπίδη – εφόσον ο κόσμος μας εμπιστευθεί – θα υπάρξει ένας διάλογος με όλη την  εκπαιδευτική κοινότητα και θα πρέπει να τεθούν σχέδια πενταετίας».

Εκτός των άλλων, είναι πολύ σημαντικό να γίνει η ανάδειξη της τοπικής ιστορίας, κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα. Το θέμα διαχρονικά είναι πολυπαραγοντικό, αλλά οι φορείς που έχουν την εξουσία έχουν την ευθύνη για την μη ανάδειξη της τοπικής ιστορίας.

Ερωτηθείς για το λόγο που θα πρέπει κάποιος να ψηφίσει Παύλο Ταγτεβερενίδη, τόνισε ότι ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, αλλά ο κόσμος που τον έχει γνωρίσει μέσα από την εκπαίδευση έχει εκτιμήσει τα όσα έχει κάνει. Έχει εμπιστοσύνη στο αισθητήριο του κόσμου και θα επιλέξει τα καταλληλότερα άτομα σε όλους τους συνδυασμούς. Αρκεί, βέβαια, να προσέλθουν στις κάλπες και να μην υπάρξουν μεγάλα ποσοστά αποχής.

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X