Η εκπομπή ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ με τον Αντώνη Πουγαρίδη φιλοξένησε στο True Story Radio τον Παναγιώτη Μπογιατζίδη, Διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Η συζήτηση αφορούσε τη λειτουργία της Ογκολογικής Κλινικής του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, μετά και διάφορες ανακοινώσεις από πολίτες, πολιτικές και αυτοδιοικητικές οργανώσεις, που εκφράζουν ανησυχία στους δημότες, αν και αυτό έχει διαψευστεί από τη διοίκηση του Νοσοκομείου.
Ο κ. Μπογιατζίδης τόνισε πως δεν θέλησε να σχολιάσει τις ανακοινώσεις φορέων που ο καθένας όπως είπε για δικούς του λόγους τις έβγαλε, διαψεύδοντας πως υπάρχει το οποιοδήποτε πρόβλημα στη λειτουργία της Ογκολογικής Κλινικής και λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Γνωρίζεται ότι ήδη υπηρετούν δύο γιατροί στο τμήμα και μάλιστα η μία θέση καλύφθηκε προ 3 ετών. Λειτουργεί κανονικά και καθημερινά και εξυπηρετεί τουλάχιστον 350 θεραπείες το μήνα και περί τα 120 περιστατικά στα εξωτερικά ιατρεία, ενώ υπάρχει και εφημερία».
Ακόμη, τόνισε πως μόλις προβλεφθεί νέα θέση γιατρού αυτή θα προκηρυχθεί προκειμένου να καλυφθεί. «Είναι ένα ογκολογικό τμήμα που καλύπτει την ευρύτερη περιοχή της Δ. Μακεδονίας και παρέχει τις υπηρεσίες υγείας και δεν θα ήθελα να σχολιάσει μικροπολιτικές».
Προσέθεσε πως δεν θα πρέπει να υπάρχει κακό κλίμα για το καλό των ογκολογικών ασθενών στο Μποδοσάκειο, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως η τελευταία ανακοίνωση για την κατάσταση στο Νοσοκομείο προέκυψε μετά τη διάψευση.
Ακόμη, αναφέρθηκε και σε προκηρύξεις θέσεων που πρόκειται να γίνουν προσεχώς στο Μποδοσάκειο, με τον κ. Μπογιατζίδη να τονίζει πως προκηρύσσονται ήδη 6 θέσεις ιατρικού προσωπικού, 31 θέσεις νοσηλευτικού και 5 λοιπού προσωπικού.
Σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας, τόνισε πως είναι σε διαδικασία προκήρυξης 31 θέσεις και 68 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού (με την ενιαία προκήρυξη του ΑΣΕΠ).
Στο Μποδοσάκειο, είπε τέλος, ότι καλύφθηκαν 19 θέσεις γιατρών την τελευταία 4ετία, ενώ στο σύνολο της Δυτικής Μακεδονίας καλύφθηκαν 129 θέσεις ιατρικού και 21 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού. Ακόμη, σε ό,τι αφορά το επικουρικό προσωπικό, καλύφθηκαν 11 θέσεις γιατρών στο Μποδοσάκειο και 38 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού. Σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας, οι επικουρικοί είναι σε αριθμό 62 γιατροί και 167 νοσηλευτές.
«Αναδεικνύεται η προσπάθεια που κάναμε όλα τα τελευταία χρόνια για να ενδυναμωθεί το σύστημα υγείας. Υπάρχουν προβλήματα ενσωμάτωσης γιατρών στο ΕΣΥ και αντιμετωπίζονται κεντρικά πολιτικά ώστε τα κενά που δημιουργούνται να καλυφθούν», είπε ακόμη ο κ. Μπογιατζίδης.
Ειδικότερα για την κάλυψη των κενών, δήλωσε απόλυτα αισιόδοξος για την κάλυψη σε νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά στη Δυτική Μακεδονία υπάρχουν ζητήματα όπως λχ αναισθησιολογία αλλά και ακτινολογία και άλλα, θέματα που παρουσιάζονται σε νοσοκομεία και πανελλαδικά.
Τέλος, ερωτηθείς για την εκκρεμότητα που υπάρχει για τον ορισμό διοικητή μετά την παραίτηση του Σ. Παπασωτηρίου, ο κ. Μπογιατζίδης είπε πως είναι σε στάση αναμονής και οι νέες τοποθετήσεις θα γίνουν με το νέο νομοσχέδιο, διαβεβαιώνοντας ότι το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα διοίκησης και ανταπεξέρχεται άμεσα σε ό,τι προκύψει.

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X