Η εκπομπή Ραδιοεφημερίδα με την Αναστασία Κοτζακόλιου φιλοξένησε τον Παναγιώτη Αμανατίδη, Μεσίτη της Πτολεμαΐδας, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην κτηματαγορά της πόλης, την κατάσταση που επικρατεί γύρω από τις ενοικιάσεις σπιτιών, την έλευση φοιτητών κ.α.

Αρχικά, μιλώντας για την έλευση φοιτητών στην πόλη και κατά πόσο δυσκολεύτηκαν να βρουν σπίτι, ο ίδιος εξέφρασε τη χαρά του για τη μη αντιμετώπιση δυσκολιών στην εξεύρεση κατοικιών, λέγοντας πως οι γονείς βρήκαν καλά, ικανοποιητικότατα και αξιοπρεπή σπίτια, χωρίς τα προβλήματα των περασμένων ετών.

Ερωτηθείς για το που κυμαίνονται οι τιμές, ο ίδιος απάντησε πως οι τιμές στα στούντιο έφταναν 200 με 300 ευρώ και γκαρσονιέρες 250 με 400 ευρώ σε νεόδμητα. Τα πλέον ακριβά σπίτια στην πόλη είναι η γκαρσονιέρες, σημείωσε, καθώς η ζήτηση μέχρι τώρα η ζήτηση ήταν για μεγάλα σπίτια. Οι ιδιώτες όμως βλέποντας ένα κενό έσπευσαν να το καλύψουν και τα τελευταία έτη έγιναν ανακατασκευές σε υπάρχοντα διαμερίσματα και «έσπασαν» πολλά μεγάλα διαμερίσματα, οπότε και εφέτος καλύφθηκε η ζήτηση από φοιτητές και υπάρχουν σπίτια και για ντόπιους ώστε να βρουν σπίτια να μείνουν.

Στην Πτολεμαΐδα τα τελευταία 13 έτη σταμάτησαν οι οικοδομές, καθώς δεν χτίζονται νέα σπίτια, κάτι που οδηγεί σε αυξήσεις, με τον κ. Αμανατίδη να συμβουλεύει τον κόσμο να νοικιάζει τα σπίτια του σε νορμάλ τιμές, ώστε να είναι και ο ενοικιαστής  να είναι φερέγγυος.

Για τα νέα ζευγάρια που θέλουν να αποκτήσουν σπίτι και τη δυνατότητα δανείου για αγορά σπιτιού, με χαμηλό επιτόκιο, και ηλικίες ως 39 ετών, ο ίδιος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα, λέγοντας πως υπήρξε τεράστια ζήτηση έγιναν πανελλαδικά 40.000 αιτήσεις και πάνω από 150 αιτήσεις έγιναν σε τράπεζες της περιοχής, ενώ ήδη γίνονται τα πρώτα συμβόλαια. Τα δάνεια αυτά δίνουν το 90% του ποσού, σημείωσε.

Φέτος, σημείωσε, γίνονται και κάποιες νέες οικοδομές στην Πτολεμαΐδα, ενώ ερωτηθείς για τις τιμές των ακινήτων, στα νεόδμητα είναι πάνω από 1.300 με 1.500 ευρώ το τ.μ., ενώ υπήρξε μια μικρή αύξηση στα μεταχειρισμένα.

Ο ίδιος μίλησε ακόμη για το πολεοδομικό σχέδιο, το ρυμοτομικό και την επέκταση της πόλης, την ανάγκη να γίνει τακτοποίηση ακινήτων, ενώ αναφέρθηκε επίσης στις λίγες αγοροπωλησίες σήμερα στα χωριά της Εορδαίας, ωστόσο εκτιμά πως αυτό θα ανατραπεί μετά την έλευση Τ/Θ στα χωριά, καθώς πολλοί θα μπουν σε διαδικασία να αγοράσουν ακίνητο σε χωριό. Επίσης, σε άνθιση είναι και οι αγοροπωλησίες αγροτικών εκτάσεων.

1 Comment

  • Dian

    05/07/2024

    hello there and thank you for your information – I’ve definitely picked up something
    new from right here. I did however expertise a few technical
    issues using this web site, since I experienced to reload the web site
    many times previous to I could get it to load correctly.
    I had been wondering if your web host is OK? Not that I’m complaining, but sluggish loading instances times will sometimes affect your placement in google and could
    damage your quality score if advertising and marketing with
    Adwords. Well I’m adding this RSS to my e-mail and could look
    out for much more of your respective interesting content.
    Make sure you update this again very soon.. Escape room lista

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X