Η εκπομπή ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ με τον Αντώνη Πουγαρίδη φιλοξένησε, την Παναγιώτα Αλεξίου, Οικονομολόγο, Business Owner’s Coach και Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος.

Η ίδια εξήγησε τι είναι το Coaching λέγοντας ότι είναι μια συνεχόμενη διαδικασία μάθησης, που οδηγεί σε δημιουργηθεί διαδικασία σκέψης, για τη μεγιστοποίηση επαγγελματικών δεξιοτήτων. Το Business Owner’s Coach επιτρέπει στην επιχειρηματία να αναπτύξει τις ικανότητες για να προχωρήσει ο επιχειρηματίας στην προσωπική του ανάπτυξη.

Μέσα από την καθοδήγηση δίνεται η ευκαιρία από τον Coach στον επιχειρηματία να δει τις δυνάμεις του, να αποφασίσει ποια προϊόντα να προωθήσει, ποιος ο στόχος του, ποιο είναι το έλλειμμά του, με τον coach να είναι δίπλα να τον στηρίζει για να βρει τι είναι αυτό που ταιριάζει στον κάθε επιχειρηματία.

Ο όρος σημείωσε, έχει παρεξηγηθεί, λέγοντας πως όποιος μπει στη διαδικασία να λάβει αντίστοιχες πιστοποιήσεις, αλλά και να έχει επαγγελματικές εμπειρίες και αντίστοιχες σπουδές.

Μιλώντας για την επιτυχία ανέφερε: «Η επιτυχία είναι απλή, δεν είναι εύκολη αλλά είναι απλή. Δημιουργείς μια διαδικασία βήμα – βήμα και προχωράει επαναξιολογώντας τα βήματα και προχωρώντας, ωστόσο θέλει οργάνωση, επιμονή και υπομονή».

Η «saccessissimple» περιλαμβάνει προγράμματα coaching, επικοινωνίας με πελάτες, διαχείρισης χρόνου και προτεραιοτήτων, διαχείρισης προσωπικού για αύξηση παραγωγικότητας, διαχείριση κρίσεων. Αυτά, σημείωσε η αγορά τα έχει ανάγκη. Τα προγράμματα δημιουργούνται για τις ανάγκες της κάθε επιχείρησης.

Η τοπική αγορά αλλάζει μέρα με τη μέρα και ο κόσμος αναζητά σταδιακά τις καινοτόμες παροχές υπηρεσιών της εταιρείας, με την εταιρεία της κ. Αλεξίου να προχωρεί την Τετάρτη 17.30 στο Ξενοδοχείο Παντελίδης στην πρώτη από μιας σειράς εκδηλώσεων, που στοχεύει στην επικοινωνία. «Κλείνουμε τα μάτια και τα αυτιά μας και προσπαθούμε να πούμε χωρίς να ακούσουμε», σημείωσε, προδιαθέτοντας για το ποιοι είναι οι μυστικοί τρόποι επικοινωνίας και τι θα περιλαμβάνει το συμμετοχικό εργαστήριο που θα παρουσιάσει στον κόσμο.

Η κ. Αλεξίου είναι επίσης υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον Γιώργο Αμανατίδη στην ΠΕ Κοζάνης, λέγοντας πως: «Σε διάφορες συζητήσεις που είχα άρχισα να διαπιστώνω πως υπάρχουν κενά και προβλήματα και εκεί μου έγινε η πρόταση. Ήρθε τη στιγμή που διαπίστωνα το πρόβλημα της επιχειρηματικότητας στην περιοχή. Το πρόβλημα είναι γνωστό και τα βασικά προβλήματα είναι οι χαμηλοί μισθοί και ότι η ανάπτυξη της περιοχής δεν θα υποσχεθεί κάτι στους νέους. Συνειδητοποίησα ότι περιμένουμε να αλλάξουν τα πράγματα από κάποιους άλλους και όχι από εμάς, που είμαστε ενεργοί, κατανοούμε τα προβλήματα και δεν αποφασίζουμε ότι πρέπει να εμπλακούμε», τόνισε εξηγώντας γιατί ενεπλάκη με τα κοινά.

Για τον Γ. Αμανατίδη, σημείωσε πως για την ίδια είναι σημαντικό ότι είναι ανεξάρτητος, είναι τεχνοκράτης και έχει τον τρόπο να προχωρήσει τα πράγματα. Η ίδια τόνισε πως την επομένη των εκλογών θα γίνει αξιολόγηση των αναγκών των επιχειρήσεων, ταχεία αναπτυσσόμενες και κανείς δεν τους το αναγνωρίζει ώστε να δοθούν τα κατάλληλα κίνητρα.

Το coaching θα είναι αύριο εξίσου μεγάλη ανάγκη όσο είναι η λογιστής, ο ψυχολόγος και ο υπεύθυνος μάρκετινγκ, καταλήγει, λέγοντας πως είναι μελλοντικό αντικείμενο απασχόλησης, προσκαλώντας τον κόσμο που έχουν ανάγκη συμβουλευτικής να το δοκιμάσουν, ώστε να αλλάξει τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τον εαυτό τους και τους γύρω τους.

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X