Μια αξιόλογη και άκρως πρωτοπόρα και καινοτόμα συνεργασία ξεκίνησε μεταξύ του Σωματείου Κομμωτών και Κουρέων Πτολεμαΐδας και τη ΔΙΑΔΥΜΑ, με στόχο την τοποθέτηση ειδικών κάδων για τη συλλογή προϊόντων περιποίησης  και δοχείων υπό πίεση που διαθέτουν σχετικά σήματα επικινδυνότητας και μέχρι τώρα απορρίπτονταν στα κοινά οικιακά απορρίμματα.

Πιο συγκεκριμένα, το Σωματείο συμμετέχει σε  πιλοτικό πρόγραμμα κυκλικής οικονομίας που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα LIFE. Η ΔΙΑΔΥΑ ΑΕ ως εταίρος, κάλεσε μέσω του σωματείου κομμωτών όσα μέλη του επιθυμούν να τοποθετήσουν εντός των κομμωτηρίων και κουρείων τους ειδικούς κάδους προκειμένου να συλλέγονται και να ανακυκλώνονται μετά το τέλος της χρήσης τους, τα προϊόντα περιποίησης που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες του κλάδου αλλά και οι πελάτες των κομμωτηρίων.

Τι μπαίνει, όμως στον ειδικό κάδο; Στον ειδικό (και ιδιαίτερα καλαίσθητο) κάδο τοποθετούνται προϊόντα όπως: Βαφές μαλλιών, προϊόντα ντεμακιγιάζ, προϊόντα θεραπειών κερατίνης, λακ, όζες, οξυζενέ, αποσμητικά καθώς και προϊόντα που φέρουν τα ειδικά σήματα επικινδυνότητας.

Πρόκειται για προϊόντα που μέχρι τώρα μετά τη χρήση τους πετιόνταν στα σκουπίδια ως κοινά σκουπίδια ενώ αποτελούν ουσιαστικά χημικά απόβλητα (κυρίως σε ό,τι αφορά τις βαφές, τις λακ κ.α.).

Οι κάδοι βρίσκονται ήδη στα πρώτα κομμωτήρια και κουρεία της Πτολεμαΐδας και αναμένεται να μπουν σε όλα τα μέλη, ενώ η συλλογή τους θα γίνεται από τα κομμωτήρια σε συνεννόηση με τη ΔΙΑΔΥΜΑ.

Το Σωματείο ευχαριστεί την εκπρόσωπο της ΔΙΑΔΥΜΑ Κατερίνα Γιαννακούλα για την ενημέρωση στα θέματα και την άψογη συνεργασία, ενώ η πρόεδρός του Αφροδίτη Βασταρούχα «ευχαριστεί όλα τα μέλη που δέχθηκαν με προθυμία να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, να μεταδώσουν και να καλλιεργήσουν και σε άλλους συνανθρώπους μας την οικολογική συνείδηση, που δεν είναι παρά η σωστή και αρμονική συνείπαρξη του ανθρώπου με το οικοσύστημα».
Κατέληξε, δε, τονίζοντας ότι μέσω της ενέργειας αυτής η ΔΙΑΔΥΜΑ θα βγάλει τα δικά της συμπεράσματα για την επιβάρυνση του πλανήτη με βλαβερές ουσίες, καταλήγοντας ότι «σίγουρα και οι κομμωτές αποδεικνύουν πως δεν θέλουν να δρουν προσθετικά και να συμβάλλουν στη μόλυνση του πλανήτη μας».

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X