Ένα βήμα πιο μπροστά για την έλευση της επένδυσης της εταιρείας PROLACTA έγινε την Πέμπτη, καθώς στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας «ΒΙΟΠΑΠ ΑΕ» του δήμου Εορδαίας, καταρτίστηκαν οι όροι του συμφωνητικού για την μίσθωση χώρου στο ΒΙΟΠΑ Πτολεμαΐδας με την εταιρία PROLACTA A.E.

Θυμίζουμε ότι η εταιρεία δραστηριοποιείται στην παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων και έχει στόχο τη λειτουργία της επένδυσης την επόμενη διετία. Το ύψος της επένδυσης αγγίζει τα 15 εκ. ευρώ, το προϊόν που θα παράγει είναι λευκό τυρί, ενώ έχει εκδηλωθεί η πρόθεση για εκμίσθωση συνολικής έκτασης 45,81 στρεμμάτων, με διάρκεια εκμίσθωσης τριάντα (30) έτη.

Το ετήσιο μίσθωμα ορίζεται για τα πρώτα δυο (2) μισθωτικά έτη στο ποσό των δώδεκα χιλιάδων ευρώ (12.000 €) Για τα επόμενα δυο έτη της μίσθωσης (τρίτο και τέταρτο έτος) το ετήσιο μίσθωμα ορίζεται στο ποσό των είκοσι τεσσάρων χιλιάδων ευρώ (24.000 €) Για το πέμπτο και έκτο έτος της μίσθωσης το ετήσιο μίσθωμα ορίζεται στο ποσό των σαράντα οκτώ χιλιάδων ευρώ (48.000 €).

Θα πρέπει να διευκρινιστεί, ωστόσο, ότι διευκρινίζεται ρητά πως το μισθωτήριο θα ισχύσει αν εγκριθεί η χρηματοδότηση της επένδυσης μέσω ΔΑΜ. Σε διαφορετική περίπτωση, δεν υπάρχει επένδυση. Χαρακτηριστικά αναφέρεται:

«Ρητά και ανεπιφύλακτα συμφωνείται ότι η παρούσα μίσθωση θα ισχύει αποκλειστικά και μόνο εάν η αίτηση χρηματοδότησης που πρόκειται να υποβληθεί εκ μέρους της «μισθώτριας» στο πλαίσιο της Δράσης «Ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων νέων και υπό σύσταση ΜΜΕ που υλοποιούνται στις ηπειρωτικές περιοχές ΕΣΔΙΜ, σύμφωνα με τον Καν. (ΕΕ) 2021/1056 για τη θέσπιση του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης» του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» ΕΣΠΑ 2021-2027, εγκριθεί. Σε άλλη περίπτωση η μίσθωση παύει να ισχύει αυτοδικαίως, αζημίως για τα συμβαλλόμενα μέρη, και χωρίς να απαιτείται η τήρηση κάποιας άλλης πρόσθετης προϋπόθεσης ή διατύπωσης».

X