Η εκπομπή Ραδιοεφημερίδα με την Αναστασία Κοτζακόλιου φιλοξένησε τον Πρόεδρο Αστικών ΚΤΕΛ Πτολεμαΐδας Θεόδωρο Καζαντζίδη, ο οποίος αναφέρθηκε στον εκσυγχρονισμό των αστικών ΚΤΕΛ Πτολεμαΐδας.

Στον εκσυγχρονισμό τους προχωρούν τα Αστικά ΚΤΕΛ Πτολεμαΐδας με την χρήση της τηλεματικής κι της έκδοσης ηλεκτρονικών εισιτηρίων.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος Αστικών ΚΤΕΛ Πτολεμαΐδας, Θ. Καζαντζίδης, έχει ξεκινήσει πειραματικά η έκδοση ηλεκτρονικών εισιτηρίων με την εγκατάσταση μηχανημάτων πάνω στα λεωφορεία και σε λίγο θα λειτουργήσει αυτόματος πωλητής στον χώρο των ΚΤΕΛ, όπου εκεί οι επιβάτες θα μπορούν να φορτώνουν κάποιες κάρτες του ΚΤΕΛ, ούτως ώστε πάνω στο λεωφορείο να περνούν την κάρτα από το μηχάνημα και αυτό να αφαιρεί το εισιτήριο  Αυτή η κάρτα θα έχει κι ένα μπόνους, μία διαδρομή δωρεάν στις 10. Για έναν που χρησιμοποιεί τα αστικά ΚΤΕΛ συχνά είναι ελκυστικό. Η κάρτα εισιτηρίων θα δίνεται δωρεάν στους επιβάτες, καθώς έχει αναλάβει το ΚΤΕΛ το κόστος της εκτύπωσης και ο κάθε επιβάτης θα μπορεί να φορτώνει όσο εισιτήρια θέλει, για όσες διαδρομές θέλει.

Το θέμα της τηλεματικής δεν είναι μόνο ένα μηχάνημα πάνω στο λεωφορείο. Αυτό το μηχάνημα πρέπει να συνδέεται τηλεματικά με το κέντρο, το κέντρο πρέπει να συνδέεται και τηλεματικά με το TAXISNET  . Με το που κόβεται ένα εισιτήριο, ενημερώνεται απευθείας το  TAXISNET με αυτό τον τρόπο. Έπρεπε να γίνει και σύνδεση και με τις τράπεζες, γιατί οι κάρτες είναι τραπεζικό προϊόν. Έπρεπε να γίνουν αρκετές συνεργασίες μέχρι να φτάσει στην τελική λειτουργία του.

Πλέον ο επιβάτης θα μπορεί να αγοράσει εισιτήριο με χρήματα, με κάρτα, με κάρτα του ΚΤΕΛ που μπορεί να την φορτώνει με εισιτήρια, θα μπορεί να αγοράσει ηλεκτρονικά μέσα από το τηλέφωνό του το εισιτήριο και να το περνά πάνω από το μηχάνημα μέσα στο λεωφορείο.

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X