Στη σύσταση της Ενεργειακής Κοινότητας Ακρινής θα προχωρήσει ο Δήμος Κοζάνης, ώστε μέχρι το τέλος του έτους να ξεκινήσει η υλοποίηση του σχεδίου για το οποίο δεσμεύτηκε η κυβέρνηση και θα μετατρέψει την Ακρινή σε «πράσινο χωριό».

Σημειώνεται, ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψή του ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Νίκος Παπαθανάσης, επαναβεβαίωσε τη βούληση της κυβέρνησης για την υλοποίηση του εναλλακτικού σχεδίου για την Ακρινή. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην υλοποίηση του «πράσινου χωριού», που θα δίνει ένα διαφορετικό περιβαλλοντικό και αναπτυξιακό αποτύπωμα στην Κοινότητα και τους κατοίκους.

Ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας υπογράμμισε, ότι ο Δήμος Κοζάνης θα αναλάβει πρωτοβουλία για τη σύσταση της Ενεργειακής Κοινότητας Ακρινής, στην οποία θα περιέλθει το φωτοβολταϊκό που θα κατασκευάσει η ΔΕΗ για τους κατοίκους.

Υπουργείο, Περιφέρεια και Δήμος Κοζάνης θα συνεργαστούν στενά, ώστε να παρωθηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και διαδικασίες για την υλοποίηση του εναλλακτικού σχεδίου.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X