Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ Γιώργου Στάσση από το Λονδίνο, αναφορικά με το λιγνίτη και τη λειτουργία της λιγνιτικής μονάδας «Πτολεμαΐδα 5», ο δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς επανέλαβε τη θέση του δήμου πως οι μονάδες και ιδίως η 5η μονάδα πρέπει να λειτουργούν και μετά το ’28.

Ειδικότερα, λαμβάνοντας το λόγο κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος Εορδαίας τόνισε πως ο δήμος δεν θα επιτρέψει να «λέγονται πράγμα για μας χωρίς εμάς», σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

«Ο κ. Στάσσης με δηλώσεις του από το Λονδίνο έδειξε την πρόθεσή του οι λιγνιτικές μονάδες στην περιοχή να ολοκληρώσουν τη δραστηριότητά τους το 2026 και μάλιστα οι δηλώσεις Στάσση συνοδεύτηκαν με πανηγύρια και δηλώσεις ότι η ΔΕΗ προχωράει και αλλάζει μπροστά. Σημειολογικά, η δήλωση έγινε στο Λονδίνο και μια άλλη αντίστοιχη είχε γίνει στη Νέα Υόρκη όταν ανακοινώθηκε η απολιγνιτοποίηση. Επαναλαμβάνω κάτι που πολλές φορές έχω πει, είναι και απόφαση που δεσμεύει το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο: Πάγια θέση του δήμου Εορδαίας είναι η λειτουργία των λιγνιτικών μονάδων και ιδίως της «Πτολεμαΐδα 5» πέραν του 2028 και όσο περισσότερο χρονικό διάστημα γίνεται ,ώστε να διασφαλιστεί η διαδικασία που προκύπτει μέσα από αυτή τη δράση. Ό,τι άλλο λέγεται και δεν γίνεται επίσημα μέσα από τα συντεταγμένα όργανα του κράτους, μας υποχρεώνει να καλέσουμε τόσο το Υπουργείο Ενέργειας όσο και την κυβέρνηση αλλά και όλους τους θεσμικούς παράγοντες να τοποθετηθούν επίσημα για το θέμα. Διαφορετικά, εμείς έχουμε προδιαγράψει ποια θα είναι η στάση μας και έχουμε πει κατ’ επανάληψη ότι δεν θα μας βρει κανένας σύμφωνο με πράγματα που λέγονται ή γίνονται για μας χωρίς εμάς».

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X