Πικρή και με πολλές δόσεις αδικίας ήταν η επιστροφή της Κοζάνης στις επαγγελματικές κατηγορίες, καθώς η γιορτή της πρεμιέρας χάλασε από έναν πρώην δικό της παιδί στην τελευταία φάση του αγώνα, αλλά και από μια διαιτησία που δεν φάνηκε πως να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων.

Η μαχαιριά του 1-2, δεν στέρησε πάντως το χειροκρότημα από τους φιλάθλους προς τους παίκτες του Άγγελου Διγκόζη, καθώς στο 2ο κυρίως ημίχρονο η Κοζάνη είχε την υπεροχή, προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο αν και απέδειξε τις πολλές ελλείψεις και αδυναμίες σε στιγμές όπου χρειάζεται ποιότητα.

Βέβαια όλα αυτά θα μπορούσε να είναι διαφορετικά αν ο επόπτης Μποζατζίδης δεν σήκωνε τη σημαία σε καθαρό γκολ του Μανώλη Καλλέργη στο 53′, ενώ διαμαρτυρία υπάρχει και για το 1-2 του Αιολικού, καθώς η φάση ξεκινάει από φάουλ στον Αποστολίδη το οποίο δεν δόθηκε από το διαιτητή Γιουματζίδη της Πέλλας.

Ο Αιολικός έδειξε σαφώς ανέτοιμος, αλλά με κάποιους πολύ ποιοτικούς ποδοσφαιριστές όπως ο Ζάκαριτς, ο οποίος με προσωπική ενέργεια άνοιξε το στο 74, για να ισοφαρίσει με ωραία κεφαλιά ο Σουλιώτης στο 86’.

Ο Χρήστος Ιωάνου με ωραία κεφαλιά χάλασε τη γιορτή και έκλεψε τη νίκη για τον Αιολικό, με την Κοζάνη να φωνάζει έντονα για την πρώτη διαιτητική αντιμετώπιση στη Super League 2.

Ο Άγγελος Διγκόζης δεν άλλαξε πολλά πράγματα σε σχέση με τον αγώνα με τον Ηρακλή, ξεκινώντας απλά τον Ελ Ιντρίσι αντί του Βοριαζίδη, με τον Καλλέργη να είναι και πάλι ο πιο κινητικός παίκτης και τον  Αναστασόπουλο με το Νάτσο να δίνουν βοήθειες.

Η Κοζάνη ανέβασε ένταση στο 2ο ημίχρονο αφήνοντας πίσω τη νευρικότητα του 1ου μέρους, αλλά δεν έβρισκε πολλές καθαρές φάσεις με τον Αιολικό να δείχνει πως θέλει να κλέψει το τρίποντο, κάτι το οποίο και κατάφερε.

Η πικρά ήττα της πρεμιέρας σαφώς και δεν είναι ότι καλύτερο επιζητούσε η Κοζάνη, αλλά το θερμό χειροκρότημα της κερκίδας δηλώνει την αναγνώριση στην προσπάθεια των ποδοσφαιριστών.

«Ζητάμε συγνώμη από τον κόσμο, αδικήσαμε τις προσπάθειές μας», ήταν το σχόλιο του Σπύρου Νάτσου, ενώ ο Δημήτρης Τάτσης τόνισε πως ακυρώθηκε ένα καθαρό γκολ για την ομάδα του η οποία όμως πρέπει να συνεχίσει την προσπάθεια και να κοιτάξει τη συνέχεια.

Για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ομάδας του έκανε λόγο ο Χρήστος Ιωάννου, ενώ ο τεχνικός του Αιολικό, κ. Χαραλαμπίδης, υπογράμμισε πως οι ομάδες δεν είναι έτοιμες παρ’ όλα αυτά η δική του πήρε τη νίκη χάρη στην προσπάθεια των παικτών του.

«Δεν μας αρέσει η ήττα, δικαιούμασταν κάτι καλύτερο και αυτό ήταν η νίκη. Ο κόσμος είδε αν μας στέρησαν κάτι και αυτό είναι ένα κανονικό γκολ. Χάθηκε μια μάχη όχι ο πόλεμος», ήταν το σχόλιο του Άγγελου Διγκόζη.

 

Η Κοζάνη την Τετάρτη υποδέχεται τα Χανιά για την 4η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, ενώ την Κυριακή ταξιδεύει στη Λιβαδειά για τη 2η αγωνιστική της Super League 2 απέναντι στον Λεβαδειακό.

Ζήσης Πιτσιάβας

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X