Την έντονη διαμαρτυρία του εκφράζει το Περιφερειακό Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΗ Δυτικής Μακεδονίας, στο Υπουργείο Εργασίας, για τις καθυστερήσεις στην απονομή των επικουρικών συντάξεων.

Με επιστολή διαμαρτυρίες και ανακοίνωση από τις αρχές του 2024 ενημερώθηκε το Υπουργείο Εργασίας και οι Βουλευτές της περιοχής :

 Για αυτούς τους συνταξιούχους που για ακόμα μία φορά δεν πήραν αύξηση λόγω της προσωπικής διαφοράς
 Για όσους συνταξιούχους δόθηκε το ποσό των 100€ σε αντιστάθμισμα της αύξησης. Και ακόμα πολλοί συνταξιούχοι που είχαν πάνω από 1.600€, μικτά δεν πήραν ούτε τα 100 ευρώ.
 Για όσους συνταξιούχους πήραν την αύξηση του 3% αλλά αντί για αύξηση είδαν μείωση των συντάξεων τους αυτό οφείλεται στον τρόπο υπολογισμού της εισφοράς αλληλεγγύης.
 Για τις συνεχόμενες καθυστερήσεις καταβολής των Επικουρικών Συντάξεων οι οποίες ξεπερνούν τα 3,5 χρόνια, σήμερα ακόμα πληρώνουν τον Αύγουστο του 2020.

Για όλα τα παραπάνω ο πρώην Υπουργός κ. Γεωργιάδης καθώς και Υφυπουργοί πολλές φορές έχουν ανακοινώσει στις τηλεοράσεις, ειδικά τα σαββατοκύριακα ότι οι Επικουρικές για αυτούς που έχουν πάνω από 15 χρόνια ασφάλισης θα εκδίδονται τρεις μήνες μετά από την έκδοση της Κυρίας Σύνταξης. Για αυτό το θέμα θα ετοιμαζόταν ένα νέο λογισμικό το οποίο και θα επιτάχυνε την καταβολή των συντάξεων.

Η Διεύθυνση του Επικουρικού στην οποία απευθύνθηκε το Σωματείο, περιμένει ακόμα αυτό το λογισμικό γιατί αλλιώς οι καθυστερήσεις θα συνεχιστούν. Και γιατί οι υπάλληλοι που ασχολούνται με την έκδοση των επικουρικών είναι ελάχιστοι.

Για δε το θέμα της (ΕΑΣ) ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ  ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει ένας άλλος τρόπος υπολογισμού έτσι ώστε να γίνει μία μείωση των κρατήσεων και να μην υπάρχουν οι αλχημείες οι οποίες δημιουργούν αυτές τις καταστάσεις, με τις τελευταίες αυξήσεις. Βέβαια για κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης  η οποία επιβλήθηκε τα χρόνια των μνημονίων δεν έχει γίνει λόγος.
Για το θέμα ενημερώθηκε και το Υπουργείο και οι Βουλευτές της περιοχής, έτσι ώστε να πιέσουν και αυτοί με την σειρά τους με τις δυνατότητες που έχουν.

Το Σωματείο μαζί με τα άλλα Σωματεία και τις Ομοσπονδίες συνεχίζουν τις πιέσεις σε όλες τις κατευθύνσεις και για το θέμα των προσωπικών διαφορών και για το θέμα της εισφοράς αλληλεγγύης και για όλα τα θέματα που απασχολούν τους συνταξιούχους.

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X