Συνάντηση εργασίας για ζητήματα που αφορούν την εκπαίδευση των ΑμεΑ είχαν την Πέμπτη 5/10/2023 στα γραφεία της Π.Δ.Ε. Δυτικής Μακεδονίας η αναπληρώτρια Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, κα Δέσποινα Παπαδοπούλου, με τους εκπροσώπους της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Π.Ο.ΑμεΑ) Δυτικής Μακεδονίας, κ.κ. Ηλία Γιώτα (Πρόεδρο), Καφτεράνη Βαγγέλη (Γενικό Γραμματέα) και Αγνή Σιδηροπούλου (αναπληρώτρια Γραμματέα).
Στη δίωρη συνάντηση εργασίας, που διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, υπήρξε αμφίδρομη ενημέρωση και γόνιμη συζήτηση για θέματα εκπαίδευσης των ατόμων με αναπηρία – ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Συζητήθηκαν επίσης ζητήματα που αφορούν τη στελέχωση των δομών Ε.Α., το κτηριολογικό, τον εξοπλισμό, την πολιτική προστασία. Και οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν να εξετάσουν και να συνδιαμορφώσουν τις ενδιαφέρουσες προτάσεις που κατατέθηκαν, κατά τη διάρκεια τακτικών συναντήσεων εργασίας που θα διεξάγονται και στις τέσσερις Π.Ε. της Δυτικής Μακεδονίας. Συμφωνήθηκε η επόμενη συνάντηση εργασίας να γίνει κατά την επίσκεψη της αναπληρώτριας Περιφερειακής Διευθύντριας στη Φλώρινα εντός του Οκτωβρίου.
Η Π.Δ.Ε. Δυτικής Μακεδονίας ευχαριστεί την Π.Ο.ΑμεΑ Δυτικής Μακεδονίας για την εξαιρετική συνεργασία. Κοινός και σταθερός στόχος και των δύο πλευρών είναι η επιδίωξη και κατάκτηση της συμπερίληψης.

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X