Με μια ομιλία που διήρκησε διπλάσια χρόνο από αυτήν του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Αμανατίδης, ανέλυσε με εξοντωτικές λεπτομέρειες το σχέδιο της νέας περιφερειακής αρχής στο Περιφερειακό Συνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης το οποίο διεχήχθη την Κυριακή στην Κοζάνη.

Επί μισή ώρα ο Γιώργος Αμανατίδης, παρουσίασε στην αίθουσα τους άξονες και τις προτεραιότητες της νέας περιφερειακής αρχής υποστηρίζοντας πως δεν θέλει να μιλήσει θεωρητικά αλλά ουσιαστικά και τόνισε πως η Δυτική Μακεδονία έχει στόχο να μεταβεί σε ένα ανταγωνιστικό, βιώσιμο και παραγωγικό μοντέλο με θέσεις εργασίες βασισμένες στη γνώση και την καινοτομία, με ενισχυμένη κοινωνική συνοχή και βελτίωση ποιότητας ζωής.

«Θέλουμε έναν τόπο ευημερίας σε κίνηση», είπε και επεσήμανε πως το προεκλογικό πρόγραμμα το οποίο εγκρίθηκε στις εκλογές του Οκτώβρη ευελπιστεί να γίνει το περιφερειακό πρόγραμμα ανάπτυξης.

Επανέλαβε την πάγια θέση του πως το πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης «δεν θα είναι για εμάς, αλλά θα είναι το πρόγραμμά μας» και πρόσθεσε πως προς αυτή την κατεύθυνση γίνονται ενέργειες ενίσχυσης της τοπικής παρουσίας του μηχανισμού

«Καμία διαδικασία περιφερειακής ανάπτυξης δεν προωθείται αν δεν στηρίζεται στους ανθρώπους και τις δυνατότητές τους. Αποκέντρωση πόρων και μηχανισμών».

Παράλληλα τόνισε πως η Δυτική Μακεδονία στοχεύει στην αύξηση της επενδυτικής ελκυστικότητάς της,  ενώ αναφερόμενος στις ΑΠΕ εξήγησε πως η ραγδαία ανάπτυξή τους έγινε στην περιοχή επειδή εδώ ήταν οι λεωφόροι μεταφοράς της ενέργειας.

«Εμείς θέλουμε να είναι προπομπός μεγάλων παραγωγικών επενδύσεων, θα πρέπει να ξέρουν όλοι ότι είμαστε με τους συμπολίτες μας. Όπου χρειαστεί θα έχουμε αντίδραση. Είμαστε με τις ΑΠΕ που δεν είναι ανταγωνιστικές με γεωργία και κτηνοτροφία και δεν αλλοιώνουν το φυσικό μας περιβάλλον. Θέλουμε ορατό και αναγνωρίσιμο το αναπτυξιακό τους αποτύπωμα».

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X