«Ματωμένη» πρωτιά καταγράφει στη Δυτική Μακεδονία η ΝΔ, η οποία υποχωρεί σημαντικά και στους 4 Νομούς της Περιφέρειας, καταγράφοντας συνολικά χαμηλότερες δυνάμεις από το πανελλαδικό ποσοστό της.

Η ΝΔ πέρασε μετά βίας το 27%(27,07%), έχοντας ως καλύτερο Νομό την Καστοριά(30,71%) και χειρότερο τη Φλώρινα(25,37%).

Στην Π.Ε. Κοζάνης η ΝΔ έλαβε το 26,35% ενώ στα Γρεβενά ξεπέρασε το πανελλαδικό όριο, φτάνοντας στο 29,25%.

Τα αποτελέσματα στην Π.Ε. Κοζάνης

«Πράσινη» Δυτική Μακεδονία

Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να μην κατάφερε να επιδείξει δυναμική ανατροπής των πολιτικών δεδομένων σε πανελλαδικό επίπεδο, θα ζήλευε όμως κατά πολύ τις επιδόσεις της Δυτικής Μακεδονίας.

Το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη πήρε τη 2η θέση στη Δυτική Μακεδονία με 16,33% και αν δεν υπήρχε η κακή επίδοση στην Καστοριά(3η θέση και 11,58%) τα πράγματα σαφώς θα ήταν ακόμα καλύτερα.

Καλύτερη επίδοση καταγράφεται στα Γρεβενά με 18, 04%, ενώ στην Κοζάνη σημειώνει το εντυπωσιακό 17,77%.

Επιστροφή δυνάμεων και 2η θέση για το ΠΑΣΟΚ και στη Φλώρινα με το 15,11% να μην περνάει σαφώς απαρατήρητο.

Τα αποτελέσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

Τον… «έσωσε» η Καστοριά

Για το ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα δεν πήγαν καλά στη Δυτική Μακεδονία, με την 3η θέση σαφώς να αποδεικνύει την κακή κατάσταση που επικρατεί για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην περιοχή. Και αν δεν ήταν η Καστοριά με την υποψηφιότητα της τοπικής, Ολυμπίας Τεληγιορίδου, ίσως τα μαντάτα να ήταν ακόμα χειρότερα καθώς στους υπόλοιπους 3 Νομούς το ποσοστό είναι χαμηλότερο από το πανελλαδικό.

Στην Καστοριά ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 17,98%, στην Κοζάνη 13,14%, στα Γρεβενά 13,62%, ενώ στη Φλώρινα η 3η θέση ήρθε με το ζόρι και με μόλις 13,47% έναντι 13,43% της Ελληνικής Λύσης.

Τα αποτελέσματα στην Π.Ε. Καστοριάς

 

Διψήφιος Βελόπουλος

Ένας από τους νικητές της βραδιάς, σαφώς είναι ο Κυριάκος Βελόπουλος και η Ελληνική Λύση, με τις δυνάμεις που αντλήθηκαν κυρίως από τη ΝΔ να είναι αξιοσημείωτες. Μάλιστα υπάρχουν περιοχές όπου η Ελληνική Λύση βγαίνει 2η, ενώ το καλύτερο ποσοστό της καταγράφεται στη Φλώρινα με 13,43%, λίγες μόνο ψήφους πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Καστοριά η Ελληνική Λύση λαμβάνει 11,55%, στην Κοζάνη 11,42%, ενώ το χειρότερο ποσοστό σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας σημειώθηκε στα Γρεβενά με μόλις 9,27%.

Τα αποτελέσματα στην Π.Ε. Γρεβενών

«Πρωτιά» Λατινοπούλου στην Καστοριά

Ένα ακόμα αξιοσημείωτο γεγονός από τα αποτελέσματα της Κυριακής είναι η… «πρωτιά» που κατέγραψε η Αφροδίτη Λατινοπούλου και η Φωνή Λογικής στην Καστοριά με ποσοστό 4,28%. Αυτή είναι η καλύτερη επίδοση για το συγκεκριμένο κόμμα σε πανελλαδικό επίπεδο και δείχνει τα πολλά κανάλια διαρροής που είχε η ΝΔ στη Δυτική Μακεδονία.

 

X