Για δεύτερη φορά επισκέπτεται την Πτολεμαΐδα ο Πατήρ Χαράλαμπος Λίβυος Παπαδόπουλος, μετά από ανάλογη πρόσκληση του Συλλόγου Πολυτέκνων Εορδαίας.
Αφορμή αυτή τη φορά είναι το νέο του πόνημα με τίτλο:”ΖΗΣΕ. ΤΕΛΙΚΑ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ Ή ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ;” που παρουσιάστηκε την Τρίτη 26/9/23 στον κατάμεστο Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου και Οσίας Παρασκευής Επιβατινής Πτολεμαΐδας , μετά το πέρας του Εσπερινού από τον Αρχιμανδρίτη Τιμόθεο Τσισμαλίδη , ο οποίος αναφέρθηκε και στον Εορτασμό της Θεμελίωσης και των Εγκαινίων , καθώς και της εορτής της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας.
Η Διάλεξη ξεκίνησε με την παρουσίαση του πλούσιου Βιογραφικού του ομιλητή από την Πρόεδρο του Συλλόγου Πολυτέκνων Εορδαίας Μαρία Αντωνιάδου ,ενώ προλογίζοντας τον Πατέρα Λίβυο ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Μανάδης ,παρουσία του Αρχιερατικού Επιτρόπου Εορδαίας Αρχιμανδρίτου Αυγουστίνου Αυξωνίδη και Ιερέων , επισήμανε τη χρηστικότητα του περιεχομένου του βιβλίου του χαρισματικού Συγγραφέα. Ικανότατος ρήτορας με γλαφυρό και τεκμηριωμένο λόγο ο Πατήρ Λίβυος αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές το Σύλλογο Πολυτέκνων Εορδαίας, τις Εκδόσεις Ψυχογιού , την Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας και το Δήμο Εορδαίας, παρουσίασε στη συνέχεια τους 6 κανόνες για να ζήσει κάποιος, ξεκινώντας με την προστακτική ΖΗΣΕ.
Επικεντρώθηκε στο φόβο που διακατέχει τον άνθρωπο όχι απέναντι στο θάνατο , αλλά στη ζωή.
Επεσήμανε ότι ο καθένας έχει τη δική του ιστορία και δια της εξομολογήσεως επιτυγχάνεται η συγχώρεση .
Γενικά όλη η Διάλεξη του Πατρός Λιβύου ήταν μία σημαντική ΔΙΔΑΧΗ , για να μπορέσουμε να πορευτούμε στη ζωή μας!
ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X