Απάντηση στις δηλώσεις του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου από το Δήλεσι δίνει με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο κ. Βελόπουλος, η προ ημερών δήλωσή του, την οποία σχολίασε σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος, είναι παραποιημένη.

Υπενθυμίζεται ότι προχθές ξέσπασε σάλος στη Βουλή με τις νουθεσίες του Κυριάκου Βελόπουλου προς βουλευτές της ΝΔ που ψήφισαν υπέρ του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών να αποφύγουν τις εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα, για να μη δώσουν «λαβή σε ακραίους κύκλους».

Η αναφορά του Αρχιεπισκόπου στον Κυριάκο Βελόπουλο
«Έχουμε τις σταθερές γραμμές μας και οι σταθερές γραμμές μας είναι το Ευαγγέλιο, ο λόγος του Θεού, οι θέσεις της Εκκλησίας. Πέρα από αυτές τις θέσεις δεν μπορούμε να κινηθούμε. Δεν κάνουμε επομένως ούτε αυτό που θα μας πει ο κ. Βελόπουλος, ούτε αυτό που θα μας πει ο οποιοσδήποτε πολιτικός. Σεβόμαστε τις απόψεις, τις μετράμε και κάνουμε αυτό που λέει ο Θεός: αγαπάμε όλους τους ανθρώπους», δήλωσε νωρίτερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος από το Δήλεσι Βοιωτίας, όπου μαζί με τον πρωθυπουργό επισκέφτηκαν δομές της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Η απάντηση Βελόπουλου: Παραποιημένη η δήλωσή μου
Λίγο μετά τις παραπάνω δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου, το γραφείο Τύπου της Ελληνικής Λύσης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ο κ. Βελόπουλος ανέφερε ότι η δήλωσή του στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Ιερώνυμος είναι παραποιημένη και «εργαλειοποιείται προεκλογικά από τη ΝΔ και τον ίδιο τον Κ. Μητσοτάκη».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ

«Για την Ελληνική Λύση, η Εκκλησία είναι το σύνολο του λαού, του Κλήρου και της Ιεραρχίας. Η δήλωση λοιπόν του Αρχιεπισκόπου μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους: Κανένας πολιτικός δεν μπορεί να δώσει οδηγίες ούτε στον κλήρο, ούτε στην ιεραρχία. Οπως και η ιεραρχία δεν θα πρέπει να οδηγεί τους πιστούς σε συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους. Δυστυχώς όμως, η δήλωση του Αρχιεπισκόπου εργαλειοποιείται προεκλογικά από τη ΝΔ και τον ίδιο τον Κ. Μητσοτάκη».

ΠΗΓΗ

X