Ραγδαίες εξελίξεις επιφέρει η απομάκρυνση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ. Από την στιγμή που βγήκαν τα mail, παράλληλα με την έρευνα του ΥΠΕΣ, όπως έχει πει και ο πρωθυπουργός στον ΣΚΑΪ, το Μαξίμου διερεύνησε το θέμα, θέλοντας να μην μείνει κανένα ερώτημα αναπάντητο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr τη λίστα η ευρωβουλευτής την απέκτησε από συνεργάτη του ΓΓ του ΥΠΕΣ Μιχάλη Σταυριανουδάκη μέσω του γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ Νίκου Θεοδωρόπουλου.

Η επίμαχη διαρροή δεν σχετίζεται επ’ ουδενί χρονικά με την πλατφόρμα εγγραφών στην επιστολική ψήφο και έχει γίνει τον Μάιο του 2023. Δεδομένου ότι ο πρωθυπουργός επιθυμεί το θέμα να κλείσει χωρίς εκπτώσεις, η μεν κ. Ασημακοπούλου διευκόλυνε και έθεσε εαυτόν εκτός κούρσας, ο δε κ. Σταυριανουδάκης παραιτήθηκε από ΓΓ του ΥΠΕΣ αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη της διαρροής προσωπικών δεδομένων. Το ίδιο αναμένεται αναμένεται να συμβεί και με τον Νίκο Θεοδωρόπουλο.

Όπως επισημαίνουν κυβερνητικά στελέχη, η εξέλιξη αυτή αδικεί την εν γενεί παρουσία της κ. Ασημακοπούλου, αλλά κάποια πράγματα απλώς δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά. «Εμείς δεν λειτουργούμε παραυπουργεία δικαιοσύνης στο Μαξίμου, έχοντας δίπλα μας αμετάκλητα καταδικασμένους με 13-0. Απλά δεν είμαστε όλοι ίδιοι», λένε κυβερνητικά στελέχη

πηγη: protothema

 

X