Σε σοκ βρίσκεται η 13χρονη που γέννησε σε τουαλέτα νοσοκομείου χωρίς να ξέρει ότι ήταν έγκυος, όπως και η οικογένειά της, που στέκεται στο πλευρό της.

«Το παιδί θα πρέπει να συνειδητοποιήσει πως η ζωή της αλλάζει. Είναι τρομαγμένη, αλλά παρακολουθείται από παιδοψυχολόγους. Φανταστείτε ένα παιδί να λέει ότι πονάει η κοιλιά του και τελικά να γεννάει. Ξεκίνησε ο τοκετός όταν η μικρή πήγε στην τουαλέτα του νοσοκομείου» λέει συγγενής της 13χρονης, μιλώντας στο Live News.

«Είμαστε σε σοκ καθώς το κοριτσάκι είχε επισκεφτεί παιδίατρο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης του αλλά κανείς δεν είχε καταλάβει ότι ήταν έγκυος» προσθέτει.

Θεωρήσαμε ότι πήρε κάποια κιλά

Εντύπωση προκαλεί πώς κανένας από το οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον της 13χρονης δεν είχε αντιληφθεί την αλλαγή στο σώμα της.

«Το τελευταίο διάστημα είχαμε παρατηρήσει ότι είχε πάρει λίγο βάρος αλλά το αποδώσαμε σε περιττά κιλά εφηβείας».

«Είναι μια αξιοπρεπέστατη, αγαπημένη οικογένεια που κάνει τα πάντα για να είναι καλά τα παιδιά της. Το κοριτσάκι μας θα γυρίσει σήμερα στο σπίτι, ψάχνουμε τρόπους να δούμε πως θα επιστέψει στην καθημερινότητά της και στο σχολείο της» λέει ο συγγενής της ανήλικης.

Πληροφορίες θέλουν η ανήλικη να αποκάλυψε στους παιδοψυχολόγους πως ο πατέρας του μωρού της είναι ένας συμμαθητής της. Οι συγγενείς τους πάντως εξηγούν πως δεν γνωρίζουν τίποτα.

«Δεν ξέρουμε ποιος είναι ο πατέρας του παιδιού, δεν μας έχει μιλήσει ακόμα η μικρή. Λογικά είναι ντόπιος, μπορεί να είναι κάποιος από το σχολείο της. Δεν μπορούμε να φανταστούμε ποιος μπορεί να είναι» συμπλήρωσε.

Οι έρευνες πάντως συνεχίζονται. Οι παιδοψυχολόγοι της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται πάνω από το παιδί, από το οποίο προσπαθούν να μάθουν πως έφτασε στο να γεννά στις τουαλέτες ενός νοσοκομείου χωρίς να γνωρίζει πως είναι έγκυος.

Την εξέτασε παιδίατρος και νόμιζε ότι είχε τυμπανισμό επειδή είχε καταπιεί φερμουάρ

Το πρωί του Σαββάτου, η 13χρονη με αφόρητους πόνους στην κοιλιά πήγε με την μητέρα του στο νοσοκομείο, όπου την εξέτασε παιδίατρος, ο οποίος δεν αντιλήφθηκε ότι η ανήλικη ήταν έγκυος.

Στο νοσοκομείο έκαναν ακτινογραφία αλλά δεν υπήρχε ακτινολόγος για να ελέγξει την ακτινογραφία και ο παιδίατρος συμπεραίνει πως επρόκειτο για τυμπανισμό και της χορηγεί την αντίστοιχη φαρμακευτική αγωγή, καθώς νόμιζε πως είχε καταπιεί φερμουάρ.

Το «φερμουάρ» που νόμιζε πως είδε ο παιδίατρος ήταν η σπονδυλική στήλη του μωρού.

Η 13χρονη κοπέλα πήγε στην τουαλέτα όπου γέννησε ένα κοριτσάκι.

Απαραίτητη η ψυχολογική στήριξη του παιδιού

Μιλώντας στο LIVE NEWS, η ψυχολόγος Βέρα Αθανασίου, είπε πως η ψυχολογική στήριξη της 13χρονης είναι απαραίτητη.

«Είναι μια συνθήκη που θα συνιστά τη δυσκολότερη φάση της ζωής και έτσι πρέπει να το δουν και οι γονείς. Βρίσκεται στην εφηβεία, με ορμονικές αλλαγές και εισάγεται στην εφηβεία με ένα τόσο σοβαρό περιστατικό. Είναι πολύ πιθανό το κορίτσι να κουβαλάει δυσάρεστα συναισθήματα και είναι πολύ σημαντικό οι γονείς να είναι δίπλα της και μνα τη στηρίζουν. Και χρειάζεται ψυχολογική υποστήριξη για όλη την οικογένεια».Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X