Απεβίωσε ο Αγαμέμνονας Πιτένης ιδρυτής της οικογενειακής επιχείρησης παραγωγής και εμπορίας τροφίμων Pitenis. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα γίνει αύριο, Κυριακή 08 Οκτωβρίου, στις 12:00μμ, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου, στο κέντρο της Κοζάνης

Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα των δικών του:

«Καλό ταξίδι,

πολυαγαπημένε μας πατέρα και παππού,

 

Με ανείπωτη οδύνη αποχαιρετάμε τον Αγαμέμνονα Πιτένη, τον δικό μας ήρωα και σπάνιο πρότυπο Ανθρώπου. Τον ‘κυρ Μένιο’, πρωτοπόρο επιχειρηματία των μεταπολεμικών καιρών, άριστο οικογενειάρχη, ιδρυτή της οικογενειακής μας επιχείρησης ‘Pitenis’, επιστήθιο φίλο μας και πολυπράγμονα συνοδοιπόρο.

Με σπαραγμό καρδιάς αποχαιρετάμε εσένα, που θα μας εμπνέεις σε κάθε επόμενο βήμα. Εσένα, που δεν το έβαζες ποτέ κάτω. Έναν αφοσιωμένο πατέρα και παππού, που με το ανήσυχο και δημιουργικό σου πνεύμα έγραψες τη δική σου ιστορία στο ιδιωτικό επιχειρείν και στον τόπο μας.

 

Χαρισματικός, εργατικός, ανιδιοτελής, ακατάβλητος αγωνιστής, κέρδισες την εκτίμηση όλων μας χάρη στο φωτεινό σου παράδειγμα και στηνατόφια αισιοδοξία σου. Έτρεφες έμπρακτη αγάπη για όλα τα μέλη της οικογένειάς σου, όλο το προσωπικό της εταιρείας σου, όλους τους μακροχρόνιους συνεργάτες σου. Και ήσουν πάντα κοντά σε όσουςείχαν ανάγκη.

Ξεκίνησες κυριολεκτικά από το μηδέν. Αυτοδημιούργητος, κατάφερες να παραδώσεις την επιχειρηματική σκυτάλη στους τέσσερις γιους σου, παραδίδοντας ταυτόχρονα ένα καλύτερο μέλλον στα εγγόνια σου και στις νεότερες γενιές, που τόσο νοιαζόσουν και σεβόσουν.

Ανήσυχο και δημιουργικό πνεύμα, συνέβαλες όσο λίγοι στη σύνδεση της επιχειρηματικότητας με την καινοτομία. Είχες την τιμή να βραβευτείς από πολλούς αξιόλογους φορείς για το σπουδαίο σου έργο και την επιχειρηματική σου δράση, που διαπνεόταν από πείσμα, σκληρή προσπάθεια και αγάπη για καθετί που έκανες.

Άφησες την τελευταία σου πνοή πλήρης ημερών, όμως το διορατικό μυαλό σου είχε πολλά ακόμη να προσφέρει στον τόπο μας, γι’ αυτό και ο χαμός σου μας γεμίζει με βαθύτατη θλίψη.

Είμαστε υπερήφανα ευγνώμονες για όλα όσα μας χάρισες, τόσο απλόχερα. Βρισκόσουν ακούραστος στο πλευρό μας, εμπλουτίζοντας κάθε μας προσπάθεια. Ήσουν πάντα εκεί, σε κάθε μας χαρά και κάθε αγωνία.

Κάθε στιγμή είχες να δώσεις μια ζεστή αγκαλιά στον συνάνθρωπο. Αυτή είναι κι η μεγαλύτερήσου παρακαταθήκη.

Η Ελλάδα της ανθρωπιάς και της προκοπής θρηνεί μία αβάσταχτη απώλεια.

Ο Θεός σε πήρε κοντά Του.

Μόνη μας παρηγοριά πως στους Ουρανούς θ’ ανταμώσεις με τον μονάκριβό σου έρωτα, την αείμνηστη και πολυαγαπημένη μας Θεοδώρα Αβαράκη.

Η σωρός θα βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, στο 5οχλμ Κοζάνης Νέας Νικόπολης, από τις 15:00μμ, σήμερα Σάββατο 07 Οκτωβρίου. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα γίνει αύριο, Κυριακή 08 Οκτωβρίου, στις 12:00μμ, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου, στο κέντρο της Κοζάνης».

 

ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X