Η εκπομπή Ραδιοεφημερίδα με την Αναστασία Κοτζακόλιου φιλοξένησε τον Πάτερ Λίβυο, ο οποίος βρέθηκε στην Πτολεμαΐδα σήμερα, στο πλαίσιο διάλεξης στον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου και Οσίας Παρασκευής Επιβατινής Πτολεμαΐδας με θέμα “6 Κανόνες για να Ζήσεις”, σε διοργάνωση του Συλλόγου Πολυτέκνων Εορδαίας και των εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ.

Η διάλεξη γίνεται με αφορμή την κυκλοφορία του νέου βιβλίου του π. Χαράλαμπου Λίβυου Παπαδόπουλου, με τον ίδιο να καλείται αρχικά να απαντήσει στο ερώτημα αν τελικά φοβούμαστε να πεθάνουμε ή να ζήσουμε:

«Φοβούμαστε το θάνατο στο ποσοστό που αρνούμαστε να ζήσουμε τη ζωή που μας αναλογεί. Φοβούνται το θάνατο περισσότερο αυτό που φοβούνται να ζήσουν. Όχι τόσο γιατί μας τρομάζει το σκοτάδι μας, οι αδυναμίες και τα πάθη μας, αλλά γιατί μας τρομάζει το φως μέσα μας και πως θα διαχειριστούμε τα χαρίσματα και πως θα αναλάβουμε ευθύνη για το φως μας», σημείωσε με νόημα.

Θα πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στην εαυτό μας, το Θεό που μας δημιούργησε, σημείωσε, τονίζοντας το πόσο σημαντική είναι η αποδοχή που έλαβε ο καθένας από την οικογένειά του, αλλά και τη σημασία της πίστης που έχει ο καθένας στη ζωή.

«Ο άνθρωπος μπορεί να αλλάξει μέσα από την πίστη, διαφορετικά η ζωή θα ήταν καταθλιπτική και μέσα στην απόγνωση. Αλλάξαμε αυτά που ποθήσαμε πολύ, που αγαπήσαμε πολύ. Αν αγαπήσει κάποιος κάτι, έχει απίστευτες δυνάμεις, που ο ίδιος ο Θεός τις έβαλε μέσα μας και ο άνθρωπος μπορεί να αλλάξει», είπε ακόμη να νόημα.

«Ο Χριστός ανέδειξε το πώς το καθημερινό το κάνεις γιορτή. Η ευτυχία είναι στα απλά καθημερινά πράγματα. Δεν ευτυχισμένος γιατί άλλαξε κάτι, οι δυσκολίες και τα προβλήματα δεν σταματούν, αυτό που αλλάζει είναι η ματιά μας στην πραγματικότητα», ανέφερε ο πάτερ Λίβυος, μιλώντας για τις μεγάλες θεραπευτικές προτάσεις της εκκλησίας.

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X