Λίγα λόγια για εμένα…

Είμαι ο Ζάμπρος Μάρκος, κάτοικος της Πτολεμαΐδας. Η κύρια ασχολία μου αφορά τον τομέα του αθλητισμού της πόλης μας. Η αγάπη μου για τον αθλητισμό ξεκίνησε από τα παιδικά μου χρόνια, συμμετέχοντας ως αθλητής σε πολλές ομάδες της πόλης μας, όπως την Γυμναστική Ένωση Πτολεμαΐδας, τον Αρίωνα, του Ηρακλή και του Χιονοδρομικού Ορειβατικού Ομίλου Πτολεμαΐδας (ΧΟΟΠ).

Η αγάπη αυτή συνεχίστηκε και στα χρόνια μου ως ενήλικας με την ολοκλήρωση των σπουδών μου στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής), δίνοντάς μου τις γνώσεις ως Παιδαγωγός Γυμναστής -Προπονητής. Η ενεργός μου δράση ως προπονητής ξεκίνησε και συνεχίζεται έως και σήμερα στην ομάδα «ΔΕΛΦΙΝΙΑ Πτολεμαΐδας», στον σύλλογο ΧΟΟΠ ως δάσκαλος χειμερινού ΣΚΙ και προπονητής στίβου στην ομάδα του ΓΑΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ. Παράλληλα, παλαιότερα υπήρξα προπονητής βόλεϊ στην ομάδα «ΑΡΙΩΝ Πτολεμαΐδας».

Επίσης, τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στη διοίκηση της Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Ν. Κοζάνης (ΕΠΦΑ) και από τον Νοέμβριο του 2022 κατέχω την θέση του Προέδρου. Επιπλέον, συμμετέχω ενεργά στην διοίκηση του ΧΟΟΠ, στη θέση του έφορου Χιονοδρομίας.

Οι σπουδές μου συνεχίστηκαν σε παιδαγωγικό επίπεδο και είμαι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος της Ειδικής Αγωγής. Ολοκληρώνοντας την εξάμηνη πρακτική μου στο Ειδικό Δημοτικό Σχολειό Πτολεμαΐδας. Παράλληλα, εργάζομαι ως επαγγελματίας οδηγός σχολικού λεωφορείου και γυμναστής στον Παιδικό Σταθμό «ΧΑΜΟΓΕΛΟ».

Θεωρώ ότι ένας βασικός πυλώνας για το μέλλον του Δήμου μας είναι η ανάπτυξη του αθλητισμού και γενικότερα της παιδείας και όπως έχει πει ο Πλάτωνας: «Η παιδεία είναι δεύτερος ήλιος για τους ανθρώπους»

Μία άλλη πτυχή της ζωής μου είναι η συμμετοχή μου σε πολιτιστικές δράσεις της πόλης μας. Το συγκεκριμένο έναυσμα ξεκίνησε ως ραδιοφωνικός παραγωγός του VIVA fm και εξελίχθηκε ως dj σε μαγαζιά διασκέδασης-καφέ και την δημιουργία της Crystal Sound Djs.

Καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση του χαρακτήρα μου μέχρι σήμερα έπαιξε η αγάπη μου για την φύση και τις μοτοσυκλέτες. Αυτός ο συνδυασμός είχε ως αποτέλεσμα να έχω την τύχη να ταξιδέψω και να δω από κοντά πολύ όμορφα φυσικά τοπία. Οι συγκεκριμένες εμπειρίες, μου δίνουν το έναυσμα να θέλω να προωθήσω τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας και γιατί όχι να αναπτύξουμε έναν εναλλακτικό τουρισμό στα μέρη μας.

Κλείνοντας, προτείνω για την επόμενη ημέρα:

Νέους χώρους πολιτισμού και αθλητισμού
Ανανέωση του κλειστού γυμναστηρίου και του δημοτικού κολυμβητηρίου
Αποσυμφόρηση των αθλητικών δομών
Ενίσχυση των αθλητικών και πολιτιστικών σωματείων
Δημιουργία προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού για όλες τις ηλικίες

Έχοντας νέες ιδέες και όρεξη για δουλειά με μοναδικό γνώμονα την ανάπτυξη της Εορδαίας μας, ζητώ τη στήριξη σας!

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X