Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που ανακοινώθηκε, το νομοσχέδιο του Υπουργού Επικρατείας, Άκη Σκέρτσου, “Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις”, εισάγεται προς επεξεργασία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή την ερχόμενη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου.

Βάσει της αιτιολογικής έκθεσης, το νομοσχέδιο αποσκοπεί στη διασφάλιση της αρχής της ισότητας με τη διεύρυνση της δυνατότητας σύναψης γάμου από άτομα του ιδίου φύλου και την ενίσχυση της προστασίας από διακρίσεις, συμβάλλοντας στην υλοποίηση της Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ. Τα θέματα που καλύπτει ο νόμος περιλαμβάνουν την τροποποίηση του Αστικού Κώδικα για την αναγνώριση του γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, παρεμβάσεις στην εργατική νομοθεσία για τη προστασία των ομοφύλων συζύγων και γονέων, διεύρυνση της προστασίας από διακρίσεις, και ειδική ρύθμιση σχέσεων με στοιχεία αλλοδαπότητας.

Η συζήτηση και η επεξεργασία θα γίνεται σε συνεδριάσεις από τα μέλη τριών επιτροπών, Δημόσιας Διοίκησης, Ισότητας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Η δεύτερη ανάγνωση θα γίνει τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου, ενώ θα εισαχθεί την Ολομέλεια στις 14 Φεβρουαρίου, με την ψήφιση να είναι προγραμματισμένη για την επόμενη, 15 Φεβρουαρίου.

Εισηγητές των προωθούμενων διατάξεων θα είναι από την ΝΔ η Μαρία Συρεγγέλα, από τον ΣΥΡΙΖΑ η Έλενα Ακρίτα και από το ΠΑΣΟΚ κατά πληροφορίες, ο Παύλος Χρηστίδης.

Δείτε ΕΔΩ το νομοσχέδιο

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X