Οι παρενέργειες που… βίωσαν τα πρόβατα που έφαγαν την κάνναβη!

Πιθανότατα να διαβάσατε αυτή την είδηση που δημοσιεύτηκε στο e-ptolemeos.gr προχθές (21-9-2023) και έλεγε ότι:

 «Παράξενη συμπεριφορά ανέπτυξαν τα πρόβατα, λίγη ώρα μετά την βοσκή σε περιοχή της Μαγνησίας. Αναζητώντας την αιτία, ο βοσκός αντιλήφθηκε ότι τα πρόβατα είχαν «εισβάλλει» σε ένα θερμοκήπιο στον Αλμυρό Βόλου, που καλλιεργούσε φαρμακευτική κάνναβη και είχαν φάει μεγάλο μέρος της καλλιέργειας.

Τα πρόβατα φέρονται να έφαγαν περίπου 100 κιλά κάνναβης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στη συνέχεια για τη συμπεριφορά τους.»!

***

Όσοι, λοιπόν, διαβάσατε την είδηση είναι λογικό να αναρωτηθήκατε πώς μπορεί να αντέδρασαν τα πρόβατα μετά την κατανάλωση μιας τόσο μεγάλης ποσότητας κάνναβης.

Την απάντηση τη δίνει η σατιρική ιστοσελίδα tovatraxi.com με ένα κείμενο του που το αναδημοσιεύουμε, γιατί το βρήκαμε εύστοχο και έξυπνο:

“Ακούγοντας Pink Floyd και Bob Marley και παραγγέλνοντας ντελίβερι φέρεται να πέρασαν την χθεσινή βραδιά τα πρόβατα που εισέβαλλαν σε καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης κοντά στο Βόλο, όπως αναφέρουν σημερινές πληροφορίες.

Σύμφωνα με τον κτηνοτρόφο στον οποίο ανήκουν, όταν επισκέφθηκε τα πρόβατα του το βράδυ, τα βρήκε να έχουν πλέξει τα μαλλιά τους ράστα, να έχουν ανάψει φωτιά και να ακούνε Floyd και ρέγγε τραγούδια όπως το «Legalize It».

Όπως είπε, τα πρόβατα τού έκαναν και τεράστιο λογαριασμό σε ντελίβερι παραγγέλνοντας κυρίως κρέπες με μερέντα από κοντινή κρεπερί.

Κάποια από τα πρόβατα μάλιστα το έριξαν στη φιλοσοφία, αφού ακούστηκε ένα να ρωτάει «κι αν αντί να γυρίζουμε εμείς γύρω από τη σούβλα η σούβλα γυρίζει γύρω από μας;» με ένα άλλο να λέει «πωωωω δικέ μου τι είπες τώρα».”

Τα πρώτα (μετεκλογικά) έργα: Η αποκατάσταση των… βουλιαγμάτων!

Μην ακούτε τι λένε και τι υπόσχονται οι διάφοροι υποψήφιοι για το ποια θα είναι τα πρώτα μετεκλογικά τους έργα, αν εκλεγούν.

Άλλο τι θέλουν και άλλο πού θα τους οδηγήσουν οι άμεσες και επείγουσες ανάγκες που έχουν προκύψει ήδη.

***

Και οι άμεσες και επείγουσες ανάγκες δεν είναι άλλες από την αποκατάσταση των πάσης φύσεως και μεγέθους… βουλιαγμάτων που παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, όπως τουλάχιστον μας πληροφορούν ότι συμβαίνει διάφορα δημοσιεύματα που αναφέρονται στο τι έγινε κατά την τελετή των εγκαινίων των εκλογικών γραφείων των δημοτικών και περιφερειακών συνδυασμών.

Βουλιάγματα που σημειώνονται επί των πεζοδρομίων που βρίσκονται μπροστά στα εκλογικά κέντρα αλλά και στους δρόμους που τα περιβάλουν.

Βουλιάγματα που σε μια πρώτη κακοκαιρία μπορεί να καταστούν επικίνδυνα για την ασφάλεια των πολιτών και γι’ αυτό θα πρέπει να αποκατασταθούν τάχιστα και πριν ενσκήψει  κάποιος βαρύς χειμώνας.

***

Από ποιους;

Καλό θα είναι να αποκατασταθούν απ’ όσους τα δημιούργησαν καθώς θα είναι και μια καλή ευκαιρία να δείξουν τις… ικανότητες τους, αλλά και ότι εννοούν τα όσα λένε περί έργων!

Ουδέν επεισόδιο σημειώθηκε.

Παρακολουθώντας την εμφύλια διαμάχη που μαίνεται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με τα δύο αντιμαχόμενα στρατόπεδα των υποψήφιων Προέδρων να ανταλλάσσουν συνέχεια πυρά, πολλοί αναρωτήθηκαν αν αυτό που συμβαίνει σε κεντρικό επίπεδο και αναμεταδίδεται μέσω των τηλεοπτικών σταθμών πανελλήνιας εμβέλειας, συμβαίνει και στην περιοχή μας.

***

Η απάντηση στο ερώτημα είναι πως κάτι τέτοιο δεν εντοπίστηκε αλλά και ούτε ακούστηκε μέχρι τώρα.

Το σίγουρο πάντως είναι πως αυτή η εμφύλια διαμάχη θα φτάνει σίγουρα και μέχρι εδώ, αλλά προς το παρόν φαίνεται να επικρατεί ψυχραιμία και ν’ αποφεύγονται οι όποιες αντεγκλήσεις ή αντιπαραθέσεις, τουλάχιστον δημόσια.

Το τι μπορεί να λέγεται στις παρέες δεν μπορούμε να το ξέρουμε και ούτε υπάρχει λόγος να το μάθουμε.

***

Το κρίσιμο ερώτημα βέβαια είναι τι θα γίνει από τη Δευτέρα και έπειτα, όποιος ή όποια κι αν εκλεγεί, καθώς οι εμφύλιες διαμάχες, δεν έχουν ποτέ νικητές, αλλά μόνο ηττημένους.

Και επειδή το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό ορισμένα από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λέγεται ότι έχουν ετοιμάσει ήδη ένα κείμενο, το οποίο θα συνυπογράψουν  πρωτοκλασάτα ονόματα του κόμματος που μέχρι τώρα κράτησαν ουδέτερη στάση και δεν ενεπλάκησαν σε αντιπαραθέσεις, με το οποίο θα καλούν όλα τα μέλη να επιδείξουν πνεύμα ενότητας και να αποφευχθούν ενέργειες που θα τραυματίσουν το κόμμα.

***

Το αν θα καταφέρει ένα κείμενο να διασφαλίσει την ενότητα και να διαψεύσει τις Κασσάνδρες που κάνουν λόγο ακόμα και για διάσπαση, θα φανεί αργά ή γρήγορα.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X