Το κακό παράγινε με τις απάτες εις βάρος ηλικιωμένων
Η είδηση δημοσιεύτηκε χθες στο e-prolemeos.gr: «Πτολεμαΐδα: Νέα απάτη με ηλικιωμένη-Πώς της πήραν 20.000 και πλέον ευρώ!»
Με τη συχνότητα, δυστυχώς, που συμβαίνουν τέτοιου είδους γεγονότα παύει πλέον να είναι είδηση η εξαπάτηση ηλικιωμένων από επιτήδειους που καταφέρνουν να τους αποσπούν σημαντικότατα ποσά.
Γιατί προχθές ήταν η ηλικιωμένη στην Πτολεμαΐδα που έπεσε θύμα απάτης, πριν μερικές μέρες μια άλλη στην Κοζάνη απ’ την οποία απέσπασαν 225.000 ευρώ, πριν λίγο καιρό ένας άλλος ή μια άλλη, αύριο θα είναι κάποιοι άλλοι και πάει λέγοντας…
***
Προφανώς και δεν μπορείς να πεις «μα πώς ξεγελάστηκε ένας ηλικιωμένος άνθρωπος και έδωσε σε αγνώστους με τόση ευκολία τις οικονομίες μιας ζωής;»
Είναι κάτι που μπορεί να συμβεί στον οποιοδήποτε άνθρωπο.
Η σπείρα αυτών των απατεώνων, ή οι σπείρες, φαίνεται πως ξέρουν να κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους, με οργανωμένο και μελετημένο τρόπο, και όταν ο οποιοσδήποτε ηλικιωμένος ακούει πως κινδυνεύει το παιδί, το εγγόνι του ή κάποιος άλλος στενός συγγενής του το πιθανότερο είναι πως δύσκολα θα βρει την απαραίτητη ψυχραιμία για να αντιδράσει με διαφορετικό τρόπο και καταλήγει, δυστυχώς στις περισσότερες περιπτώσεις, να γίνει το εύκολο θύμα τους.
***
Όπως και να το δει κανείς, το κακό παράγινε με τις απάτες αυτές και θα πρέπει κάτι να γίνει για να σταματήσει και μάλιστα το συντομότερο δυνατό.
Μέχρι τότε όμως, μήπως θα ήταν καλό και οι ηλικιωμένοι να επιλέξουν κάποια τράπεζα για να καταθέσουν εκεί όλα ή ένα μέρος απ’ τα χρηματικά ποσά που διαθέτουν αντί να τα κρατάνε στα σπίτια τους;
Κι αν δεν μπορούν να το κάνουν οι ίδιοι, ίσως μπορούν να τους βοηθήσουν οι οικείοι τους.
Σε κάθε περίπτωση είναι πολύ κρίμα άνθρωποι που μπορεί να στερήθηκαν πολλά για χρόνια για να μαζέψουν μερικά χρήματα, να τα πετούν από μπαλκόνια ή να τα παραδίδουν με μεγάλη ευκολία στον κάθε απατεώνα.

Ευρωβουλευτές που κάνουν τουρισμό στις Βρυξέλλες;
«Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί Έλληνες Ευρωβουλευτές που πάνε και κάνουν τουρισμό στις Βρυξέλλες»
Η φράση αυτή ειπώθηκε από τον συνταγματολόγο και καθηγητή πανεπιστημίου κ. Κώστα Χρυσόγονο, σε τηλεοπτική του συνέντευξη (δημοσιεύτηκε στον χθεσινό έντυπο ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ (25-4-2024) στη σελίδα 12).
Ο κ. Χρυσόγονος είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής, ενώ υπήρξε ευρωβουλευτής από το 2014 μέχρι το 2019 (σ. σ. εκλέχτηκε με το ΣΥΡΙΖΑ το 2014, από τον οποίο αποχώρησε το 2017 και συνέχισε ως ανεξάρτητος), οπότε για να το λέει αυτό κάτι θα είδε, κάτι θα ξέρει…
***
Εκείνο που μας… ενοχλεί στη φράση του είναι πως χρησιμοποίησε το επίθετο «πολλοί», κάτι που δείχνει και το μέγεθος του προβλήματος.
Αν είχε χρησιμοποιήσει το επίθετο «κάποιοι» θα ήταν κάπως μικρότερο το πρόβλημα, αλλά με το «πολλοί» τα πράγματα μόνο ευχάριστα δεν δείχνουν…
***
Για να είμαστε δίκαιοι όμως, μπορεί να φταίνε αυτοί οι «πολλοί» που κάνουν τουρισμό στις Βρυξέλλες, παριστάνοντας τους τουρίστες αντί να εκπληρώνουν το ρόλο τους ως ευρωβουλευτές, αλλά όχι μόνο αυτοί.
Φταίνε, και ίσως περισσότερο, τα κόμματα που τους επιλέγουν, τα οποία στην προκειμένη περίπτωση με τέτοιου είδους επιλογές δείχνουν λες και λειτουργούν σαν ένα είδος… τουριστικού γραφείου, βάζοντας στα ψηφοδέλτια τους κάποιους για να κάνουν απλώς τουρισμό και μάλιστα καλοπληρωμένο!
Άδικο έχουμε;

Πριν 59 χρόνια!
Σύμφωνα με τη χθεσινή έκδοση της εφημερίδας ΕΣΤΙΑ, περιστατικό σαν αυτό που συνέβη προχθές στη Βουλή, με τη συμπλοκή μεταξύ δύο βουλευτών, είχε να συμβεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο πενήντα εννέα χρόνια, καθώς η προηγούμενη φορά ήταν το 1965!
Ό,τι και να πει κανείς για το περιστατικό αυτό είναι λίγο.
Τα πώς και τα γιατί της συμπλοκής θα τα βρει η δικαιοσύνη στην οποία έχει παραπεμφθεί το θέμα.
***
Σίγουρα πάντως πρόκειται για ένα σπάνιο γεγονός που θα πρέπει όμως να προβληματίσει και όλους εμάς, τους ψηφοφόρους, για το ποιους στέλνουμε τελικά να μας εκπροσωπήσουν στη Βουλή.
Σ’ ένα χώρο όπου θα πρέπει να ανταλλάσσονται μόνο απόψεις και πολιτικές θέσεις, όπως επιτάσσει η δημοκρατία μας, και όχι μπουνιές και ύβρεις.

X