Η εκπομπή Ραδιοεφημερίδα με την Αναστασία Κοτζακόλιου φιλοξένησε τον Νικόλαο Φαραντούρη, Καθηγητή Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet & Διευθυντής Μεταπτυχιακού στην ενέργεια του Πανεπιστημιου Πειραιώς – Πολιτικό Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Φαραντούρης μίλησε για το επικείμενο Περιφερειακό Συνέδριο Δυτικής Μακεδονίας του ΣΥΡΙΖΑ, που θα γίνει στην Κοζάνη την Κυριακή, παρουσία του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη. Ο κ. Φαραντούρης σημείωσε πως δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το πρώτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται στην περιοχή, καθώς το κόμμα θέλει να δώσει έμφαση στη Δ. Μακεδονία και τη Θεσσαλία.

“Η Δ. Μακεδονία έχει διαχρονικά προβλήματα, έχει τη μεγαλύτερη ανεργία από τις περιφέρειες της ΕΕ. Μια δραστήρια περιοχή, που κράτησε τη χώρα ενεργειακά για δεκαετίες και τώρα μαραζώνει λόγο μεγάλης ανεργίας και έλλειψης περιφερειακής ανάπτυξη, γιατί ο αγροτικός τομέας δεν ενισχύεται αλλά και γιατί οι λιγνιτικές μονάδες στην περιοχή θα κλείσουν και αυτές. μάλιστα η 5η μονάδα έχει το εξής παράδοξο – ανέκδοτο: Ξέραμε πότε θα κλείσει και δεν ξέραμε πότε θα ανοίξει”, σημείωσε χαρακτηριστικά, λέγοντας πως τα μπρος – πίσω δίνουν την εντύπωση πως κάτι κρύβεται από πίσω.

Αναφέρθηκε στην ανάγκη σταδιακής ενεργειακής μετάβασης, που θα γίνει με βάση την ολοκλήρωση του κύκλου ζωής των μονάδων. Προσέθεσε πως η χώρα δεν είναι επαρκής ενεργειακά και βασίζεται σε εισαγόμενα καύσιμα και έτσι γίνεται οικονομικά ευάλωτη και όχι μόνο (αναφερόμενος στο φυσικό αέριο), ενώ για το υδρογόνο είπε πως δεν είναι μια “εύκολη υπόθεση”.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X