Νέο διαγωνισμό για το ιστορικό ΞΕΝΙΑ της Κοζάνης προκήρυξε η Εταιρεία Τουριστικών Ακινήτων του Δημοσίου(ΕΤΑΔ).

Όπως ήδη είχε μεταφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ ο «Π» ένα μήνα πριν, η ΕΤΑΔ ανακοίνωσε σήμερα ότι προκηρύσσει ανοιχτό ηλεκτρονικό πλειοδοτικό διαγωνισμό για την αξιοποίηση του ακινήτου, με ευνοϊκότερους όρους, προκειμένου να δοθεί το κίνητρο σε επιχειρηματίες ώστε να προχωρήσουν στην επένδυση.

Το κτίριο, πάντως, παραμένει κλειστό από το 1998, με την κατασκευή να ρημάζει, ενώ ουκ ολίγες φορές έχουν προκληθεί καταστροφές.

Όπως ορίζει ο διαγωνισμός, η διάρκεια της μίσθωσης είναι 40 έτη με δυνατότητα παράτασης για 10 επιπλέον έτη και η τιμή εκκίνησης που αφορά το ύψος του ετήσιου μισθώματος ανέρχεται σε 28.000,00 € με βήμα διαγωνισμού 5%. Να τονιστεί πως το αρχικό τίμημα ήταν στις 40.000 ευρώ, έπεσε στις 36.00 ευρώ και πλέον ορίζεται στις 28.000 ευρώ.

Μάλιστα, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος, εκτελών χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΤΑΔ, Παναγιώτης Μπαλωμένος, έκανε λόγο για ένα σημαντικό ακίνητο στο χαρτοφυλάκιο της ΕΤΑΔ, με στόχο την αξιοποίησή του.

Αναλυτικότερα οι όροι του διαγωνισμού έχουν ως εξής:

“Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε. ανακοινώνει την προκήρυξη της διενέργειας νέου Ανοικτού Πλειοδοτικού Διαγωνισμού (e-auction), μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.e-publicrealestate.gr, για τη μακροχρόνια εκμίσθωση του ακινήτου ΞΕΝΙΑ Κοζάνης.

Το ακίνητο «Ξενία Κοζάνης», βρίσκεται στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, στην περιοχή Σκρίκα Δήμου Κοζάνης. Το οικόπεδο βρίσκεται εντός σχεδίου πόλης, είναι άρτιο και οικοδομήσιμο και η έκτασή του είναι 5.046,47 τ.μ.

Το ξενοδοχείο, δυναμικότητας 66 κλινών, αναπτύσσεται σε δύο ξεχωριστές πτέρυγες (τη βόρεια και τη νότια). Η βόρεια πτέρυγα αναπτύσσεται σε ένα επίπεδο και στεγάζει τους χώρους υποδοχής, εστίασης (και τους αντίστοιχους βοηθητικούς). Η νότια πτέρυγα είναι διώροφη, περιλαμβάνει τα υπνοδωμάτια, καθώς και τους βοηθητικούς τους χώρους στο υπόγειο. Η συνολική επιφάνεια του κτιρίου είναι: κύριοι χώροι 1.763,46 τ.μ. (Ισόγειο 1.274,53 τ.μ., Α’ όροφος 488,93 τ.μ.) και βοηθητικοί χώροι στο υπόγειο 742,89 τ.μ. Το ακίνητο διαθέτει υπολειπόμενη δόμηση και κάλυψη, ενώ οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις χρήζουν ανακαίνισης.

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος, εκτελών χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΤΑΔ, Παναγιώτης Μπαλωμένος δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Άλλο ένα σημαντικό ακίνητο του χαρτοφυλακίου της ΕΤΑΔ που για πάρα πολλά χρόνια δεν είχε αξιοποιηθεί, ερχόμαστε σήμερα να τοποθετήσουμε και πάλι στην αγορά μέσω ηλεκτρονικού ανοικτού πλειοδοτικού διαγωνισμού. Με τον τρόπο αυτό προσθέτουμε ένα ακόμα εμβληματικό Ξενία στη σειρά διαγωνισμών που έχουμε ανακοινώσει τις τελευταίες ημέρες σύμφωνα με το πρόγραμμα αξιοποίησης των ακινήτων της ΕΤΑΔ για το 2023. Με συνέπεια και προσήλωση στους στόχους που έχουμε θέσει, θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε τον θεσμικό μας ρόλο προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου και των τοπικών κοινωνιών, συνεχίζοντας να μετατρέπουμε αναξιοποίητα ακίνητα σε μοχλούς ανάπτυξης σε όλη τη χώρα».

H διάρκεια της μίσθωσης είναι 40 έτη με δυνατότητα παράτασης για 10 επιπλέον έτη και η τιμή εκκίνησης που αφορά το ύψος του ετήσιου μισθώματος ανέρχεται σε 28.000,00 € με βήμα διαγωνισμού 5%.

Οι ενδιαφερόμενοι, προκειμένου να λάβουν μέρος στο Διαγωνισμό, καλούνται να επισκεφθούν την ηλεκτρονική πλατφόρμα www.e-publicrealestate.gr και να εγγραφούν, ώστε να λάβουν σχετική πληροφόρηση για τη διαγωνιστική διαδικασία και να προμηθευτούν τους Γενικούς και Ειδικούς Όρους του Διαγωνισμού”.

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X