Η εκπομπή ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ με τον Αντώνη Πουγαρίδη φιλοξένησε στο studio του σταθμού, τον Μπάμπη Πουτογλίδη, Μέλος ΤΚ Ακρινής και Υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο Κοζάνης.

Ο κ. Πουτογλίδης παρότρυνε αρχικά τον κόσμο να πάει με καθαρό μυαλό την Κυριακή να εκλέξει αυτούς τους οποίους αξίζει να στείλει στις θέσεις του τόπου, για να διοικήσουν την επόμενη μέρα. Είναι σημαντικό να επιλέξει άξιους ανθρώπους που μπορούν να επιδείξουν εξωστρέφεια στη διοίκηση και να μπορούν να διαχειριστούν πρόσωπα και καταστάσεις, παίρνοντας αποφάσεις.

Για το θέμα της μετεγκατάστασης της Ακρινής, ο κ. Πουτογλίδης τόνισε λότι η διαχείριση του θέματος έγινε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς διαχρονικά ο κόσμος της Ακρινής υπέστη έναν εμπαιγμό στο θέμα αυτό.  Όπως είπε: «Μην ξεχνάτε από το 2011 υπάρχει ο νόμος. Σε κάθε εκλογική διαδικασία αυτό που ακούγαμε ήταν ότι ήταν θέμα χρόνου η μετεγκατάσταση της Ακρινής. Από την πρώτη φορά που εκλέχθηκα, πριν 8 χρόνια, αυτό που ζήτησα ήταν να μπει ένα χρονοδιάγραμμα γιατί ο κόσμος περίμενε να δει πώς θα τρέξει την επόμενη μέρα η ζωή του.»

Μιλώντας ο ίδιος για τον τόπο του εξέφρασε την αγάπη που νιώθει γι’ αυτόν, από τη στιγμή μάλιστα που δραστηριοποιείται επαγγελματικά εκεί, διαθέτοντας μαζί με τα αδέρφια του μεγάλη κτηνοτροφική μονάδα. Συναναστρέφεται καθημερινά με τους κατοίκους και θέλει να μπορεί να κάνει  το καλύτερο για το μέλλον τους.

Ο κ. Πουτογλίδης στον εμπαιγμό της περιοχής του δεν μπόρεσε να σταθεί αμέτοχος. Το 2019 μετά την εξαγγελία του Πρωθυπουργού για το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων, ήταν η καλύτερη εποχή για να ληφθούν αποφάσεις.

Στο σήμερα, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά από τον οικισμό της Ακρινής έχουν εκλείψει. Για να μείνει κανείς σήμερα σε ένα χωριό πρέπει να αγαπά τον τόπο του. Από την άλλη, δεν προσφέρει μόνο η πόλη πράγματα, αλλά και τα ίδια χωριά. Παρότρυνε τους νέους να μένουν στα χωριά.

Ένα καλό παράδειγμα για την παραμονή των νέων στα χωριά, θα είναι αυτό της Ακρινής, από τη στιγμή που θα μετατραπεί σε ένα πρότυπο πράσινο χωριό, το οποίο θα είναι ο πρώτος οικισμός στην Ελλάδα που θα εφαρμοστεί το εν λόγω εγχείρημα.

Παρά το γεγονός ότι κάποιοι έκαναν πολιτική εις βάρος της Ακρινής για χρόνια χωρίς να προσφέρουν κάτι προς όφελός της κι έβαλαν αυτή πάνω από το κοινό συμφέρον , ο ίδιος νιώθει περήφανος γι’ αυτό που κατάφεραν να εξασφαλίσουν για το χωριό.

Η μετατροπή της Ακρινής σε πράσινο χωριό, κατά τον κ. Μπάμπη Πουτογλίδη,  ουσιαστικά σημαίνει:

Δημιουργία ενεργειακής κοινότητας κοντά στα 30 MW, ίσως και 35. Τα έσοδα τα ενεργειακής κοινότητας θα μοιραστούν στους κατοίκους.
Αξιοποίηση του «Εξοικονομώ», το οποίο είναι επιδοτούμενο 100% για όλες τις κατοικίες
8 Kwφωτοβολταϊκό στη στέγη για επιχειρήσεις και νοικοκυριά, ενώ ζητήθηκε να επεκταθεί και σε γεωτρήσεις στον κάμπο της Ακρινής, ρίχνοντας το κόστος παραγωγής στον πρωτογενή τομέα, επιδοτούμενο 100%.
Δυνατότητα για δημιουργία βοσκότοπων σε χορτολιβαδικές εκτάσεις.
Κέντρο κατάρτισης για όσους έχουν χάσει τη δουλειά τους
Κοντά στον οικισμό της Ακρινής θα γίνει και μια βιομηχανική ζώνη, η οποία θα προσφέρει θέσεις εργασίας
Βελτίωση του οδικού δικτύου για την μετακίνηση των κατοίκων και των προϊόντων.

Το προσεχές διάστημα με πρωτοβουλία του Δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα, θα γίνει μια λαϊκή συνέλευση για την ενημέρωση των κατοίκων και κατάθεση προτάσεων για τον τρόπο με τον οποίο θα μοιραστούν αυτά τα χρήματα.

Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι θα επενδυθούν σε έργα υποδομών και όχι μόνο περίπου 75 εκατ. ευρώ, ενώ ο κ. Πουτογλίδης αναφέρθηκε με θέρμη στην φιλική σχέση που έχει δημιουργηθεί με τον Υφυπουργό κ. Παπθανάση. Όπως είπε, είναι πρώτα άνθρωπος και μετά πολιτικός, επισκέφθηκε την Ακρινή και άκουσε τους κατοίκους, ενώ παραμένει ένας καλός φίλος και σύμμαχος για την περιοχή.

Τέλος, ο κ. Πουτογλίδης επισήμανε ότι στόχος του είναι να μείνουν οι νέοι στην περιοχή, ενώ έχει δείξει ότι με την δυναμική που επιδεικνύει αγαπά τον τόπο του και μπορεί να δώσει λύσεις. Άλλωστε:«Η πολιτική δεν είναι έκθεση ιδεών. Για να κερδηθεί κάτι χρειάζεται αγώνας και επαφές με τα κέντρα λήψεων αποφάσεων. Να έχουμε παρουσία και λόγο.»

 

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X