Συνταξίδεψαν μελωδικά , όσοι παραβρέθηκαν στη μεγάλη Μουσική Συναυλία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με τίτλο “Νύχτα Μαγικιά” από τη Μικτή Χορωδία Ενηλίκων του ΠΤ ΕΕΣ Νέας Σμύρνης, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024 το απόγευμα στον κατάμεστο από κόσμο Κινηματογράφο “Ολύμπιον” της Θεσσαλονίκης, παρουσία του Προέδρου του ΕΕΣ Dr Αντωνίου Αυγερινού, του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Φιλοθέου , ο οποίος εξήρε το τεράστιο και ποικίλο έργο του ΕΕΣ, Βουλευτών, Αυτοδιοικητικών και εκπροσώπων πολλών άλλων Φορέων , ενώ το “παρών” έδωσε ο γνωστός και καταξιωμένους Δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς , ο οποίος έτυχε θερμής υποδοχής από όλους.

Μιλώντας στην κάμερα του e-ptolemeos ο κ. Αυτιάς χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό το μουσικό αυτό γεγονός και νέο εγχείρημα και γενικότερα το ανθρωπιστικό έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού , εκτιμώντας ότι πολύ σύντομα ο ΕΕΣ θα “φτερουγίσει ” σε όλη την Ευρώπη, όπως έκανε σε όλα τα μεγάλα θέματα!

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΕΕΣ ευχαρίστησε για τη παρουσία του τον κ. Αυτιά χαρακτηρίζοντάς τον , “Πρεσβευτή” του ΕΕΣ, ενώ αναφερόμενος στο σκοπό της Συναυλίας επεσήμανε: ” Στόχος μας είναι να αναδείξουμε ότι η εθελοντική ανιδιοτελής προσφορά στο συνάνθρωπο , δεν περιορίζεται μόνο στη χορήγηση υλικών αγαθών για την ανακούφιση βιοτικών αναγκών του , αλλά και σε στιγμές πνευματικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας με δράσεις πολιτισμού”.

Στη συνέχεια ο κ. Αυγερινός υποδεχόμενος τους παρισταμένους, τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους , καθώς και το ΠΤ ΕΕΣ Θεσσαλονίκης , αλλά και σε όσους συνέβαλλαν στην όλη διοργάνωση της Συναυλίας, στέλνοντας το σημαντικό και διαχρονικό μήνυμα: ” Η μουσική είναι η δύναμη , που θα βοηθήσει στον Ηθικό Μετασχηματισμό της κοινωνίας μας “!

Το πλούσιο και εκλεκτό πρόγραμμα της καθόλα πετυχημένης εκδήλωσης περιελάμβανε τραγούδια κορυφαίων Ελλήνων Συνθετών (Χατζηδάκη, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου ,Σπανού και πολλών άλλων , τα οποία απέδωσαν υπέροχα οι 41 Χορωδοί – Εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού υπό την καλλιτεχνική Διεύθυνση της Μαέστρου Αλεξάνδρας Μητσοπούλου, ενώ τα κείμενα και τις διαφάνειες που πλαισίωσαν τα τραγούδια, επιμελήθηκε η Χορωδός και Φιλόλογος Μαρία Πέττα.
ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X