Η ανάπτυξη σε κάθε κλάδο, η πρόοδος της τεχνολογίας και η αύξηση της παραγωγής πλαστικών αγαθών έχουν οδηγήσει σε μια παγκόσμια κρίση, όσον αφορά στη ρύπανση του περιβάλλοντος με μικροπλαστικά. Καθοριστικής σημασίας στην αντιμετώπισή τους είναι τα φίλτρα νερού. Ας δούμε όμως πρώτα τι είναι αυτό ο νέος κίνδυνος.

Τα μικροπλαστικά, πολύ μικρές πλαστικές ίνες και σωματίδια, που προέρχονται από την αλόγιστη χρήση και απόρριψη γενικά των πλαστικών στο περιβάλλον, βρίσκονται συνεχώς σε πολλά σημεία του πλανήτη μας, από τα βάθη των ωκεανών μέχρι το νερό που καταναλώνουμε.

Πώς εισέρχονται τα μικροπλαστικά στο νερό;

Τα μικροπλαστικά μπορεί να προέρχονται από διάφορες πηγές. Μερικές φορές είναι το αποτέλεσμα της διάσπασης μεγαλύτερων πλαστικών αντικειμένων, ενώ άλλες φορές προκύπτουν και από τα ρούχα μας, τα καλλυντικά μας ή τα προϊόντα πλυσίματος. Μέσω των αποβλήτων και των υδάτινων ροών, αυτά τα σωματίδια καταλήγουν στους ωκεανούς, τις λίμνες και τους ποταμούς μας.

Γιατί είναι πρόβλημα;

Όταν τα μικροπλαστικά βρίσκονται στο περιβάλλον, μπορούν να εισέλθουν στην τροφική αλυσίδα. Ζώα, όπως τα ψάρια, τα οστρακοειδή και άλλα θαλάσσια ζώα, μπορεί να τα καταναλώσουν, νομίζοντας ότι είναι τροφή. Το αποτέλεσμα είναι η εισαγωγή τους στη διατροφική μας αλυσίδα, κάτι που μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία μας.

Πιστοποιημένα φίλτρα νερού: Μια λύση στο πρόβλημα

Τα μικροπλαστικά λοιπόν που είναι ακόμη ένα επιπλέον πρόβλημα στο πόσιμο νερό, θα πρέπει να τα απομακρύνουμε από το ποτήρι μας. Επομένως, προκειμένου να προστατευτούμε από την κατανάλωση μικροπλαστικών μέσω του πόσιμου νερού, είναι απαραίτητο να υιοθετήσουμε μέτρα για το φιλτράρισμα τους.

Τα πιστοποιημένα φίλτρα νέρου είναι σχεδιασμένα να αφαιρούν τα μικροπλαστικά, εκτός όλων των άλλων ρύπων, από το νερό, προσφέροντάς μας καθαρό και ασφαλές νερό για κατανάλωση. Η χρήση αυτών των φίλτρων μας διασφαλίζει, ότι το νερό που πίνουμε είναι ελεύθερο από επιβλαβείς ρύπους και μικροπλαστικά προσφέροντας μας υγεία και απόλαυση.

Συμπέρασμα

Η κατανάλωση νερού είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία και την ευζωία μας. Για να είμαστε σίγουροι, ότι το νερό, που καταναλώνουμε, είναι καθαρό και ασφαλές, πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε χρησιμοποιώντας τα καλύτερα, τα πιστοποιημένα από έγκριτους, διεθνείς οργανισμούς φίλτρα νερού, για την προστασία της υγείας μας από κάθε ρύπο μεταξύ των οποίων και τα μικροπλαστικά.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X