Μια συνέντευξη του κ. Μάκη Βορίδη στον «Π»  που θα συζητηθεί!

Ως σημαντική επιτυχία του ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΥ και του Ζήση Πιτσιάβα θα πρέπει να θεωρηθεί η αποκλειστική συνέντευξη που εξασφάλισαν από τον Υπουργό Επικρατείας κ. Μάκη Βορίδη, που ήταν και το χθεσινό πρώτο θέμα της εφημερίδας.

Μια συνέντευξη την οποία, υποθέτουμε εμείς πως, δεν θα πρέπει να… ευχαριστήθηκαν και πολύ ο κ. Γιώργος Αμανατίδης και οι συνεργάτες του, καθώς ο εκ των κορυφαίων Υπουργών της Κυβέρνησης άσκησε έντονη κριτική στον πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας για την επιλογή του να κατέλθει ως υποψήφιος κόντρα στην επίσημη υποψηφιότητα του κόμματος.

***

Από τη συνέντευξη αυτή αξίζει να δούμε ορισμένα σημεία της, που θεωρούμε πως έχουν τη σημασία τους και θ’ αφήσουμε τους αναγνώστες να βγάλουν τα όποια συμπεράσματα τους.

Κατ’ αρχήν, αιτιολογώντας την επιλογή του κ. Γιώργου Κασαπίδη, ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι «Επιμένουμε στον Γιώργο Κασαπίδη, επειδή τα χρήματα είναι πολλά και πρέπει να τα διαχειριστούν οι περιφερειάρχες με διαφάνεια και γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην ακεραιότητα και εντιμότητα του Γιώργου Κασαπίδη.»

***

Σχολιάζοντας την απόφαση του κ. Αμανατίδη να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης, ο Υπουργός υποστήριξε πως «Ουδέποτε διαφώνησε με την πολιτική της ΝΔ, όπως επίσης σε όλη αυτή τη διάρκεια της 4ετιας ουδεμία αντίρρηση είχε για τη διαχείριση Κασαπίδη. Πότε ανακαλύφθηκαν όλα αυτά, πότε τα σκέφτηκε όλα αυτά; Μεταξύ Ιουνίου- Ιουλίου και της εκφράσεως ανακηρύξεως υποψηφιότητάς του;»

***

Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει και η απάντηση που δίνει όταν ερωτάτε για το τι θα έλεγε στον κ. Αμανατίδη (σ. σ. προφανώς στην περίπτωση που θα τον συναντούσε), λέγοντας ότι: «Θα του έλεγα ότι αυτό που κάνει δεν είναι σωστό και δεν τον τιμά. Δεν δείχνει άνθρωπο που σέβεται και τιμά την παράταξή του και οι άνθρωποι που βάζουν το εγώ τους, τις επιθυμίες τους και τις φιλοδοξίες τους, πάνω από τις συλλογικές προσπάθειες, κάτι αυτό μας λέει για το χαρακτήρα τους. Και κάτι μας λέει για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν όταν θα έχουνε αυτή την εξουσία που διεκδικούν.»

***

Τι συμπέρασμα βγαίνει απ’ όλα τα παραπάνω;

Τα αφήνουμε στους αναγνώστες μας, που αν δεν το έκαναν ήδη, ας μπουν στον κόπο να διαβάσουν όλη τη συνέντευξη. Αξίζει.

***

Φυσικά υπάρχει και το ερώτημα πόσο μπορούν να επηρεάσουν τα λεγόμενα του κ. Βορίδη τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας.

Θα το μάθουμε την Κυριακή.

Εξάλλου, σε ό,τι αφορά τη Νέα Δημοκρατία και τον επίσημο υποψήφιο της για την Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας η κρίσιμη μέρα είναι η σημερινή, η Τετάρτη, τρεις μέρες πριν τις εκλογές, λόγω της παρουσίας στην περιοχή μας του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

 

Ψηφοδέλτια- σεντόνια!

Με τους υποψηφίους εκτός από τις κλασικές κάρτες να μοιράζουν πλέον και τα σταυρωμένα ψηφοδέλτια τους, πολλοί ψηφοφόροι που τα πήραν στα χέρια τους, τρόμαξαν!

Και δεν έχουν καθόλου άδικο καθώς ορισμένα απ’ αυτά, κυρίως για τις Δημοτικές εκλογές, είναι στο μέγεθος… σεντονιού, μονού κρεβατιού!

***

Με το που το πάρεις στα χέρια σου και το ξετυλίξεις, αν δεν είναι σταυρωμένο, θα χρειαστείς από δέκα μέχρι είκοσι λεπτά μέχρι να καταφέρεις να εντοπίσεις το όνομα που τυχόν σ’ ενδιαφέρει.

Αν μάλιστα το όνομα αυτό αρχίζει από πολυσύχναστο σύμφωνο, όπως είναι το Μ, ή το Τ, τότε θα πρέπει να το ελέγξεις δύο και τρεις φορές για να σιγουρευτείς πως βρίσκεσαι στο σωστό και όχι στο αμέσως προηγούμενο ή στο αμέσως επόμενο.

Κι όλα αυτά σε συνθήκες ηρεμίας και χωρίς να υπάρχει άλλος από πίσω σου που αδημονεί να βγεις για να μπει εκείνος στο παραβάν του εκλογικού κέντρου.

***

Κάποτε, αστειευόμασταν με τους υπερήλικες που επειδή φοβόταν να μην κάνουν λάθος πήγαιναν πάντα να ψηφίσουν στα σίγουρα, έχοντας μαζί τους, στην τσέπη ή την τσάντα τους, το σταυρωμένο ψηφοδέλτιο.

Τώρα πια και με δεκάδες ονόματα γραμμένα, το ένα πίσω από το άλλο, ακόμα και οι νεότεροι ίσως θα πρέπει να προνοήσουν και να ετοιμάσουν από πριν το ψηφοδέλτιο της αρεσκείας τους.

Και όχι απλώς να τα ετοιμάσουν, αλλά ας τα ελέγξουν και δύο και τρεις φορές από πριν γιατί έστω και άθελα τους μπορεί να ψηφίσουν άλλο απ’ αυτόν που θα ήθελαν.

 

 

 

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X