Στην Κοζάνη βρέθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγα 24ωρα πριν τις κάλπες της Κυριακής, για να στηρίξει την υποψηφιότητα του Περιφερειάρχη και εκ νέου υποψηφίου Γιώργου Κασαπίδη. Ο Πρωθυπουργός και ο περιφερειάρχης μίλησαν σε ένα κατάμεστο ακροατήριο στη στέγη ποντιακού πολιτισμού, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον Γιώργο Κασαπίδη, δίνοντας βαρύτητα στην επόμενη ημέρα για την περιοχή, καθώς επίσης αναφέρθηκε και σε έργα που δρομολογούνται.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μια “Περιφέρεια πρωταγωνίστρια στη δίκαιη μετάβαση, που θα μπορέσει να προσελκύσει επενδύσεις”, αναφέρθηκε στην Παροχή ποιοτικών υπηρεσιών παιδείας και υγείας στους κατοίκους της, μίλησε για τον Ε-65 που θα ολοκληρωθεί τα επόμενα δυο χρόνια και θα συνδέσει τη δυτική Μακεδονία με τη Νότια Ελλάδα. Χαρακτήρισε ως “Πρότυπο εκπαιδευτικό ίδρυμα” το Πανεπιστήμιο, ενώ σημείωσε με έμφαση ότι: “Στην υποψηφιότητα Κασαπίδη συντονίζονται και οι δικές μας πρωτοβουλίες. Θα ζητησω από τα στελέχη της ΝΔ να δώσουν τη μάχη παραμερίζοντας προσωπικές διάφορες”.

Χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός ανέφερε:

“Όταν βρέθηκα στη Δ. Μακεδονία έδωσα μεγάλη σημασία στη σωστή σημασία κυβέρνησης και περιφερειακής αυτοδιοίκησης. Αυτή η κυβέρνηση κατάφερε και εξασφάλισε από την ΕΕ σημαντικά αυξημένους ους. είναι σημαντικό να υπάρχει καλή συνεργασία και αυτό εξασφαλίζει η παρουσία του Γ. Κασαπίδη στο ρόλο του περιφερειάρχη. Να δουλέψουμε μαζί αρμονικά για το καλό το δικό σας και να εξασφαλίσουμε ότι έργα θα υλοποιηθούν αλλά και ότι το όραμά μας για τη Δ. Μακεδονία θα γίνει πράξη, με αξιοποίηση κονδυλίων. Μια περιφέρεια που θα παίξει κυρίαρχο ρόλο στις καινοτόμες μορφές παραγωγής ενέργειας, αξιοποιώντας το στρατηγικό της ρόλο και στην παροχή υπηρεσιών στους πολίτες της.”

Στην υποψηφιότητα του Γ. Κασαπίδη συντονίζονται οι κυβερνητικές πολιτικές, τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης, ζητώντας από τα τοπικά στελέχη να αφήσουν έξω τις όποιες διαφωνίες.

“Τον Γιώργο το γνωρίζω 20 χρόνια τώρα όταν μπήκαμε μαζί στη Βουλή. Τιμώ το γεγονός ότι ο ίδιος εγκατέλειψε την κεντρική πολιτική σκηνή για να υπηρετήσει τον τόπο του που πιστεύει. Γιώργο Καλή επιτυχία και καλή δύναμη. Η συγκέντρωση εδώ είναι μεγαλύτερη και από αυτή που κάναμε εμείς στις εκλογές, κάτι καλό προμηνύει, πάμε δυνατά να εκλέξουμε από την πρώτη κυριακή περιφερειάρχη τον Γιώργο.”

Ακολούθως το λόγο είχε ο Γιώργος Κασαπίδης, ευχαριστώντας τον Πρωθυπουργό για την τιμή που του έκανε και λέγοντας πως “όλοι οι Δυτικομακεδόνες ενωμένοι δίνουμε ένα βροντερό παρόν”.
“Ξεκινήσαμε μαζί την πορεία μας στη Βουλή το 2004 και είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσουμε μαζί, με τη δική σας στήριξη, αλλά πάνω από όλα με την ενότητα που εμπνέετε όλους τους Έλληνες και τους Δυτικομακεδόνες, παρά τις δυσκολίες τα έχετε καταφέρει”, σημείωσε,

“Δεσμευτήκαμε να αλλάξουμε την πορεία της Δ. Μακεδονίας από εδώ από αυτή την αίθουσα και θα συνεχίζουμε να το κάνουμε”, τόνισε επίσης ο περιφερειάρχης.

Ο κ. Κασαπίδης έκανε απολογισμό έργου κατά τη θητεία του, στοιχειοθετώντας τα σημαντικότερα έργα που δρομολογήθηκαν και λέγοντας ποια εξ αυτών θα προχωρήσουν, μιλώντας για αρκετά κονδύλια που δόθηκαν σε μια σειρά έργων προς όφελος των πολιτών.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε σε έργα παραμελημένα όπως το αρδευτικό της Βόρειας Ζώνης, τα αρδευτικά δίκτυα αλλά και πολλά άλλα έργα.

“Η παρουσία του Πρωθυπουργού σημαίνει το εγερτήριο του αγώνα. Με τη δύναμη που μας δώσατε και με τη στήριξη του Πρωθυπουργού πάμε μαζί για νίκη στις εκλογές του Οκτωβρίου, πάμε μαζί για νίκη από την 1η Κυριακή”, κατέληξε λέγοντας ο γ. Κασαπίδης.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X