Η εκπομπή Ραδιοεφημερίδα με την Αναστασία Κοτζακόλιου φιλοξένησε στο True Story Radio τον Μητροπολίτη Θεόκλητο, τέως Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, ο οποίος πρόσφατα παραιτήθηκε λόγω γήρατος από τη θέση του, ενώ ήδη κινούνται διαδικασίες για την αντικατάστασή του.

Ο ίδιος τόνισε πως έλαβε την απόφασή του μετά από προσευχή, αναφέρθηκε στα όσα προσέφερε επί σειρά ετών στη Μητρόπολη, ενώ χαρακτηριστικά είπε:

«Εγώ υπηρέτησα στη Φλώρινα και γενικά σε όλη τη Μητρόπολη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας επί 55 έτη. Κατάγομαι από τα Γρεβενά. Ήμουν κοντά στον αείμνηστο γέροντα Αυγουστίνο, ήμουν 33 χρόνια Πρωτοσύγκελος του και 24 έτη που αποχώρησε λόγω ηλικίας έκαναν μητροπολίτης. Σκέφτηκαν ότι πέρασαν τα χρόνια, έκανα και την προσευχή μου και παρακάλεσα το Θεό να με φωτίσει τι θα κάνω. Είπα «αρκετά προσέφερες» και έδωσα την παραίτησή μου και η Σύνοδος την αποδέχθηκε. Χθες δημοσιεύθηκε στο Φύλλο της Κυβέρνησης το ΠΔ της παραιτήσεώς μου και από σήμερα είμαι πρώην Μητροπολίτης. Εφόσον εγώ το αποφάσισα και δεν με πίεσε κανένας, δεν στεναχωριέμαι. Πέρασε η ηλικία μου. Υπηρέτησα πολλά χρόνια στη Μητρόπολη και αφού εγώ το ζήτησα… Ορίστηκε τοποτηρητής της Μητροπόλεως ο όμορος μητροπολίτης Βεροίας μέχρι να οριστεί ο νέος Μητροπολίτης, πολύ σύντομα στις 9 Οκτωβρίου».

Κλείνοντας ανέφερε πως θα συνεχίσει να βοηθάει τον κόσμο πνευματικά.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X